Mergaitės pagrobimu įtariamam G. Filipavičiui skirta psichiatrijos ekspertizė | Diena.lt

MERGAITĖS PAGROBIMU ĮTARIAMAM G. FILIPAVIČIUI SKIRTA PSICHIATRIJOS EKSPERTIZĖ

Kauno apylinkės teismas trečiadienį nutarė vaiko pagrobimu Kaune įtariamam Gediminui Filipavičiui skirti stacionarinę teismo psichiatrijos ekspertizę.

Tai patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

„Šiandien Kauno apylinkės teismo teisėja priėmė nutartį, kuria G. Filipavičiui skirta stacionarinė teismo psichiatrijos ekspertizė“, – informavo T. Merkevičiūtė.

Ši teismo nutartis neskundžiama.

Psichiatrijos ekspertizės metu paprastai yra nustatoma, ar asmuo galimai padaryto nusikaltimo metu suvokė savo veiksmus, jų esmę ir pasekmes.

Vasarį į Kauno apylinkės teismą dėl kitos bylos atvežtas G. Filipavičius teigė pagrobti mergaitės Kaune nenorėjęs.

G. Filipavičius atvestas į teismą

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Nenorėjau grobti, netyčia“, – sakė G. Filipavičius.

Vyras, paklaustas, ar nepilnametė prašė ją paleisti, teigė, kad mergaitė to prašė, bet esą „buvo sudėtinga“ situacija ir jis negalėjo jos paleisti, nors norėjo.

„Sudėtinga situacija buvo, daug žmonių aplink buvo“, – kalbėjo G. Filipavičius.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Garažai Technikos g., kur buvo laikoma pagrobta mergaitė

Justinos Lasauskaitės, T. Biliūno/BNS nuotr.

Policijos duomenimis, G. Filipavičius anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Sausio pabaigoje prokuratūra pranešė, kad G. Filipavičius atsisakė duoti parodymus. Anot teisėsaugos, jam pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo ir dėl dar dviejų nusikalstamų veikų, tačiau jos nėra viešai įvardijamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jonas

Žinodamas kas jam gresia, apsimetė psichu.Kodėl priš tai kai su juo bendravo gamtosaugininkai bei policininkai ,visims atrodė kad jis ne psichas?

na

dirbti galėjo fontanus įsirengti sugebėjo, o kai pagrobė mergaitę pasidarė durnius (nesitiki) jei durnius tai negali vairuoti mašibos ...o pagrobęs mergaitę pralaikęs tiek dienų galvojat glostė...mergaitė sužalota visam gyvenimui nenori skelbrti niekas, nes tiek šis veikėjas tiek Bartusevičius (sėdėjęs Seime) ir daug aukšto ...čia yra biznis, jis bus ginamas...kitų tokių pačių. Kitose sferose jis protingas už protingiausius ..prisipirkęs tiek garažų sugebėjo, net įsirengti su televizija, krosnelėm...salionai, miegamieji...apie kokį psichiatrinę ekspertizę čia rašoma...

Viesas interesas

Kauno teismo psichiatrijos ekspertize skiria globa zmogui su aukstuoju iissilavinimu, nes gal pabloges...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS