Taikos prospekto kriminalas: girtą vairuotoją demaskavo keleivis? | Diena.lt

TAIKOS PROSPEKTO KRIMINALAS: GIRTĄ VAIRUOTOJĄ DEMASKAVO KELEIVIS?

  • 11

Vėlų antradienio vakarą, padedant pilietiškiems asmenims, galimai demaskuotas dar vienas vairuotojas, važinėjantis Kauno gatvėmis įkaušęs.

Pranešimą apie jį Kauno policija gavo balandžio 9 d. apie 22.30 val.

Skambinęs vyras teigė, kad automobilio „Mitsubishi“, pastebėto Taikos prospekte, ekipažas – neblaivus. Ir vairuotojas, ir keleivis. Tačiau jis negali patikslinti, kaip jie atrodo. Bet, panašu, kad buvo nurodyta, kur šio automobilio ieškoti.

Į įvykio vietą pasiųstas policijos ekipažas aptiko jį jau tuščią. Tačiau išsiaiškinta, kad šio automobilio savininkas, gimęs 1978 m., gyvena netoliese esančiame penkiaaukštyje. Jo buto durų, kaip ir tikėtasi, niekas policijai neatidarė, nors buvo pagrindo įtarti, kad už jų slepiasi ne tik vairuotojas, bet ir jo keleivis.

Tokioje situacijoje tradiciškai paprašyta ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Ir šį kartą jų pasirodymas suveikė iš karto. Užteko ugniagesiams gelbėtojams pasistatyti kopėčias prie vieno iš šio buto langų, ir jame buvę asmenys duris atidarė.

Tačiau, anot Kauno policijos atstovės, vienas iš jų buvo nusiteikęs agresyviai. Kaip paaiškėjo netrukus, tai buvo „Mitsubishi“ savininkas. Jo kalba buvo nerišli, judesiai – nekoordinuoti. Viską paaiškino nuo šio asmens sklindantis alkoholio kvapas.

Įtariamasis, vairavęs automobilį neblaivus, tai neigė. Atsisakė jis pasitikrinti ir blaivumą. Tačiau kartu su juo buvęs jaunesnis vyras prisipažino, kad buvo pareigūnus dominančio „Mitsubishi“ keleivis. Ir sutiko pasitikrinti blaivumą. Šiam 1999 m. gimusiam asmeniui nustatytas 0,98 prom., t.y. lengvas girtumas.

Beliko įteikti už jį girtesniam ir visus įtarimus neigiančiam „Mitsubishi“ savininkui šaukimą išsiblaivius atvykti į policiją, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vairavimo esant girtesniam negu 1,5 promilės. Baudžiamojo kodekso straipsnis, numatantis už tai baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų, teigia, kad vengimas pasitikrinti blaivumą, esant girtumo požymiams, taip pat užtraukia tokią pačią atsakomybę.

Tiesa, neatmestina, kad „Mitsubishi“ keleiviu prisistatęs jaunuolis galėjo jį ir vairuoti, nes pats savininkas jau nelabai tai pajėgė. Tačiau, žinodamas, kad taip pat vartojo alkoholį, tačiau nežinodamas, ką gali įpūsti į alkoholio matuoklį, nusprendė pareigūnams nesakyti tiesos.

Belieka viltis, kad tiesą padės sužinoti mieste įrengtos vaizdo kameros, galėjusios užfiksuoti, kuris iš jų sėdo prie automobilio vairo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nesąmonė

pasiims advokatą ir išsivartys: važiavo blaivus, gėrė tik gryžęs, atėjo į namus mantai ir pamatavo gietumą, kvailystė kažkokia, nieko jam nebus

Jo

Kazkur kazkas pamate, pasake, duris islauzt norėjo, gal vairavo gal ne. Fantaziju pasaulyjaaaaaaa

Visiškas dugnas KD rašytojų gretose..

Tekstas taip kvailai surašytas... o juokingiausia, kad pavadinimas suponuoja, kad policijai pranešė keleivis... tekstus rašo, lyg palaidas skiedras šluoja - nei į tvorą, nei į mietą.. graudžiai apgailėtinas KD lygis.. tik savo skaitytojus laikantis kvailiais dienraštis jų negerbia ir net nesivargina normalius str ar tekstus talpinti..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS