Kaip apsisaugoti nuo virusų – Biofitus patarimai | Diena.lt

KAIP APSISAUGOTI NUO VIRUSŲ – BIOFITUS PATARIMAI

  • 0

Artėja šaltasis metų laikas, kuriuo padažnėja virusiniai susirgimai. Netikėtas viruso sukeltas peršalimas gali kaip reikiant sujaukti planus, o negydomas tapti ir rimtesnės ligos priežastimi. Tačiau tam galima užkirsti kelią – maisto papildų gamintojas BIOFITUS primena, kokių veiksmų reikia imtis saugantis nuo virusų.

Prisiminkite higienos taisykles

Nors koronaviruso pandemija jau liko praeityje, jos metu visi gavome daug naudingų patarimų apie asmeninę higieną. Orams atvėsus, reikėtų ją prisiminti, nes virusų aplink mus šiuo laikotarpiu ne tik daugiau, bet ir organizmui sunkiau juos įveikti.

Viena svarbiausių taisyklių – plauti rankas prieš valgį, grįžus iš lauko ir profilaktiškai. Rankų plovimui naudokite muilą, rankas plaukite apie minutę. Jei neturite galimybės nusiplauti rankų, naudokite dezinfekcinį skystį – jo vis dar galima lengvai rasti viešose vietose, kuriose lankosi daug žmonių.

Nepamirškite ir nosies. Visų pirma, venkite liesti nosį, akis, veidą neplautomis rankomis – daug virusų į organizmą patenka būtent per gleivines. Taip pat naudinga profilaktiškai praplauti ir nosį, tam galima naudoti, pavyzdžiui, izotoninį jūros vandenį. Jei čiaudite ar kosėjate, prisidenkite nosį ir burną, visada turėkite servetėlę ir išsipūskite nosį, o ne šniurkščiokite.

Stiprinkite imunitetą

Biofitus Vitaminas C

Galite imtis visų įmanomų priemonių, tačiau suvaldyti visų aplinkos veiksnių vis tiek nepavyks. Dėl to turite būti pasiruošę įveikti virusus ne tik išorėje, bet ir viduje. O tai reiškia, kad reikėtų skirti dėmesio imuniteto stiprinimui. Deja, nėra vienos stebuklingos piliulės, kuri suteiktų efektyvią apsaugą, tačiau laikydamiesi subalansuotos mitybos, daugiau judėdami ir būdami gryname ore, vengdami streso, tikrai padėsime savo organizmui sustiprėti. Labai svarbu, kad gautume pakankamai naudingų medžiagų, tačiau dėl mitybos įpročių tai gali būti gana sudėtinga. Tokiais atvejais racioną reikėtų papildyti maisto papildais. Vienas jų – vitaminas C, kuris turi reikšmingos įtakos mūsų organizmui. Tikriausiai pamenate įvairius raginimus iš mamos ar močiutės valgyti tam tikrus produktus, kad gautumėte daugiau vitamino C? Tai tikrai ne pramanai, nes šis vitaminas labai svarbus mūsų imuninei sistemai.

Dažnai vėdinkite patalpas

Patalpų vėdinimas – tai paprastas, tačiau efektyvus būdas apsisaugoti nuo virusų. Nepamirškite plačiai atverti langų, esant galimybei, sudaryti skersvėjį, kuris padidina oro apytaką. Vėdinti patalpą reikėtų tada, jei prieš tai joje buvo kitų žmonių ar tiesiog ilgesnį laiką to nedarėte. Vėdinti patalpas reikėtų bent kartą per dieną. Ir prisiminkite, kad geriausia plačiai atverti langus trumpam, o ilgai vėdinti pro mažą tarpelį.

Vėdinimo metu vyksta oro srautų mainai, o su patalpos oru kartu pasišalina ir virusai. Jei naudojate vėdinimo įrenginius, pavyzdžiui, rekuperatorių, atkreipkite dėmesį į filtrus – juos reikia pakeisti laiku, tai apsaugos nuo virusų ir bakterijų kaupimosi.

Palaikykite švarą namuose ir darbe

Pasirūpinkite švara tose patalpose, kuriose praleidžiate daugiausiai laiko. Dažniausiai tai namai ir darbas. Saugantis nuo virusų, švaros palaikymas reiškia paviršių dezinfekavimą. Itin daug dėmesio skirkite vonios kambariui, įėjimui, tačiau nepamirškite profilaktiškai dezinfekuoti ir kitų paviršių. Jei namuose bus tvarkinga, paviršių dezinfekcija nereikalaus nei daug laiko, nei daug pastangų. Patogu naudoti specialias servetėles, jomis taip pat galima nuvalyti ir darbo stalą biure.

Nešiokite kaukę

Taip, vienkartinės medicininės kaukės išties turi nedaug gerbėjų, tačiau jos tikrai padeda apsisaugoti nuo virusų. O jie gali sujaukti tikrai svarbius planus: kelionę, darbo komandiruotę ar net vestuves. Jei žinote, kad dabar sirgti tikrai negalite, verta padaryti viską, kad apsaugotumėte save nuo virusų ir kaukės dėvėjimas yra tikrai gera priemonė, kai būnate tarp žmonių. Būkite sveiki!

GALERIJA

  • Biofitus vitaminai imunitetui
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS