Klaipėdos RATC – dar vienas verslo apdovanojimas | Diena.lt

KLAIPĖDOS RATC – DAR VIENAS VERSLO APDOVANOJIMAS

  • 1

Sausio 29 dieną Vilniuje paskelbtos sparčiausiai augusios Lietuvos smulkios ir vidutinės įmonės. Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame prestižiniame šalies verslininkų renginyje „Gazelė 2015“ sertifikatas įteiktas ir UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui (KRATC).

Sparčiausiai augančių bendrovių – „Gazelių“ - konkursai rengiami Danijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Baltijos šalyse. „Gazelės“ ženklas laikomas sėkmingai ir skaidriai dirbančios bendrovės simboliu. Lietuvoje šiuos rinkimus nuo 2003 metų organizuoja leidinys „Verslo žinios“ kartu su konkurso partnere Valstybine mokesčių inspekcija.

Pagal konkurso kriterijus į „Gazelės 2015“ nominaciją pretenduojančios įmonės turėjo dirbti pelningai, nuo 2011 metų jų apyvarta turėjo siekti nuo 0,29 iki 40 mln. eurų bei per 2011-2014 metų laikotarpį augti ne mažiau kaip 20 procentų.

„KRATC pastaraisiais metai vykdė Europos Sąjungos remiamus atliekų tvarkymo infrastruktūros kūrimo projektus, todėl augo ir mūsų apyvarta, ir turtas. Tiesiog dirbame savo darbą, o kad patekome į „Gazelė 2015“ nominantų sąrašą – mums tai siurprizas. Bet malonus“, - sakė Šarūnas Reikalas, Klaipėdos RATC direktorius.

Pasak konkurso „Gazelė 2015“ organizatorių, už augimo kriterijų ne mažiau svarbus ir skaidrumas bei viešumas: ar įmonės tvarkingai moka mokesčius, ar jų mokamas darbo užmokesčio vidurkis yra ne žemesnis, nei paprastai moka to regiono įmonės, užsiimančios panašia veikla, ar kasdienėje veikloje vadovaujamasi geros verslo praktikos principais.

Per metus tai jau trečias šalies verslo atstovų apdovanojimas įteikiamas Klaipėdos RATC. Pernai Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmai bendrovės direktorių Šarūną Reikalą apdovanojo sidabro „Darbo žvaigžde“ už 10 metų veiklą kuriant regioninę atliekų tvarkymo sistemą, Lietuvos pramonininkų konfederacija išrinko KRATC „Sėkmingai dirbančia įmone 2015“ vidutinių įmonių kategorijoje, o šių metų pradžioje įteiktas sparčiausiai augusios bendrovės „Gazelė 2015“ sertifikatas.

GALERIJA

  • Klaipėdos RATC – dar vienas verslo apdovanojimas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ei ei

molijonieriai (mūsų piniginiu dėka)!Jus pasirodo dar ir girti reikia?Gal sakau kad toki geri, tai paviešinsite kap laikosi dukterinė bendrovė vardu Anabazis, kap dirb jūsų makliu stebėtojų taryba ir ką ana yr bent kartą pastebėjusi skaidrioje kap krikštolas KRATC veikloje:DDD)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS