Pašalpų gavėjai nenori vergovės | Diena.lt

PAŠALPŲ GAVĖJAI NENORI VERGOVĖS

Nuo praėjusių metų vasario uostamiestyje visuomenei naudingus darbus nudirbti buvo pasitelkta per pusantro tūkstančio žmonių. Tačiau beveik trečdalis šių neatvyko į savo laikinas darbo vietas arba iš jų pasišalino neišdirbę reikalaujamų 40 valandų, todėl neteko teisės į socialines išmokas.

Nuo praėjusių metų vasario uostamiestyje visuomenei naudingus darbus nudirbti buvo pasitelkta per pusantro tūkstančio žmonių. Tačiau beveik trečdalis šių neatvyko į savo laikinas darbo vietas arba iš jų pasišalino neišdirbę reikalaujamų 40 valandų, todėl neteko teisės į socialines išmokas.

Klaipėdos socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė pasakojo, kad pašalpų gavėjams skiriami patys įvairiausi darbai, jų paskyrimas priklauso ir nuo kvalifikacijos. Dažniausiai pagalbininkai pasitelkiami aplinkos, kapinių tvarkymui, dirba valytojais, kiemsargiais, o kai kurie – darželių auklėtojų padėjėjais, ūkvedžiais ar jų pagalbininkais.

Skirstant darbus neišvengiama ir konfliktinių situacijų: vieni, išgirdę apie reikalaujamą atidirbimą už pašalpą, iškart to atsisako, kiti, nors ir gavę darbą, jame taip ir nepasirodo ar neišdirba viso reikalaujamo laiko.

Nors Klaipėdoje pavyko išvengti teismų dėl teisėto reikalavimo atidirbti, vis pasigirsta kalbų, kad reikalavimas dirbti už pašalpą esą yra vergija.

Klaipėdos centrinio stadiono direktorius Romualdas Pargaliauskas pasakojo, kad paskirti darbuotojai atlieka pačius paprasčiausius darbus: šienauja, grėbia lapus, tvarko stadiono teritoriją.

Tiek šiuo metu dirbančiais šešiais darbuotojais, tiek anksčiau siųstais darbuotojais stadiono vadovas yra patenkintas, nors pripažįsta, kad buvo keli asmenys, kurie taip ir neatvyko pagal paskyrimą.

"O atvykusieji dirbo gerai", – apibūdino stadiono vadovas.

Klaipėdos lopšelio-darželio "Pumpurėlis" direktorė Kristina Marija Gudaitienė taip pat patenkinta atsiųstais žmonėmis: darželyje papildomos darbo rankos itin reikalingos vasarą, kai įstaigoje nėra vaikų.

Pagalbininkai tvarkė teritoriją, padėjo remontuoti patalpas ir nesiskundė. Esą anksčiau būdavo siunčiami asmenys iš darbo biržos, kurie išties daug gerdavo ir nieko nenuveikdavo.

Klaipėdos lopšelio-darželio "Žiburėlis" direktorė Tamara Čiulanova irgi neturėjo priekaištų atsiųstiems darbuotojams: šie padėjo surinkti lapus, sutvarkė iškilnotas trinkeles.

"Skyrius, siunčiantis darbuotojus, sakė, kad į darželius nesiunčia asocialių asmenų", – akcentavo darželio direktorė.

Ji pasidžiaugė, kad socialinių pašalpų gavėjai padeda sutvarkyti didelę lopšelio-darželio teritoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Aiškinu visiems tulžingiems ir acto gamintojams

1.Didžioji dauguma bedarbių gaunančių pašalpą nėra tie apsimyžę apie kuriuos čia visi su pasimėgavimu diskutuoja; 2.Ne visi gali eiti dirbti tokius darbus-daugumas darbabiržėje stovi su labai ne kokia sveikata.3.Kodėl žmogus su aukštuoju(ar aukštesniuoju),išsilavinimu, profesija, įgūdžais ir t.t. tep nužeminamas,kad grūdamas dirbti už mizerį viešus darbus?Kalinius, gavusius ,,parų" ar chuliganus,bei besitrainiojančius miesto bomžus atvežkit, prostitutes..Rusų laikais buvo tokia praktika, o dabar norma, kad vietoje jų padorūs piliečiai?4.Neturite teisės versti dirbti,NETURĖDAMI NIEKO ATITINKAMO PASIŪLYTI.KAI GRIOVĖ PRAMONĘ, PRIVATIZAVO VISKĄ KAS TEIKĖ DARBO VIETAS-VALSTYBĖ NIEKO NEDARĖ TIK SKATINO.Taip išeina, kad būtent ji(o tiksliau teisėsauga-Seimas-Vyriausybė)kalta,kad šie Lietuvos piliečiai neturi kur užsidirbti oriam pragyvenimui būtinų lėšų.Be viso to jie žeminami:jeigu neišeisi lyg konclageryje dirbti duoto darbo, negausi ir tų būtinų grašių.GĖDA, Į KĄ PAVIRTOME?!

o iš kur

priklauso bomžams ir alkogolikams pašalpos,kai jie niekur nėra dirbe??? Kai žmogus visą gyvenimą dirbes netenka darbo,tai jam mokama tik pusė metų,o jei įsidarbines padirba kelis mėnesius ir jis vėl tampa bedarbiu,tai nieko nebegauna,o šitiems prasmirdėliams dar skiria pašalpą,tai kur teisybė??? Gaila,kad pas mus nėra anglies kasyklų,tai bent ten juos visus išgrūstų

xx6985

visus bomzus ir vergus kurie atsisako dirbti reikia pasodinti i kalejima priverstinems darbams. tokios buvo taisykles sovetmeciais, o dar anksciau buvo dar grezciau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS