Potvyniai Vakarų Lietuvoje: Pagėgiuose vanduo nuplovė neseniai rekonstruotą kelią | Diena.lt

POTVYNIAI VAKARŲ LIETUVOJE: PAGĖGIUOSE VANDUO NUPLOVĖ NESENIAI REKONSTRUOTĄ KELIĄ

  • 13

Pagėgių savivaldybėje potvynis pridarė rimtos žalos ir nuplovė prieš metus rekonstruotą kelią. Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) sieks patikrinti, ar projektavimo darbai buvo tinkamai atlikti.

Priminė, kas prižiūri kelius

„Orų sąlygų pasikeitimai, sparčiai tirpstantis sniegas ir ledas sukėlė potvynius dalyje vakarų Lietuvos regionų. Kai kuriuose valstybinės reikšmės kelių ruožuose dėl apsėmimo eismas ribojamas ar draudžiamas. Potvyniai šioje šalies dalyje yra įprastas reiškinys, visgi šiais metais jie yra gerokai intensyvesni ir ankstesni“, – dėstė LAKD.

Specialistai priminė, kad patrulines kelių apžiūras, riziką keliančių kelių priežiūrą ir nuplautų kelių atstatymo darbus vykdo „Kelių priežiūra“.

„Dėl probleminių kelių ruožų palaikome nuolatinį ryšį su partneriais, papildomai pasitelkiame ir mūsų ekspertus, kurie dalinasi problemų analizėmis ir galimais techniniais sprendimais. Partnerių šiomis dienomis prašome ne tik didinti pajėgas, bet ir nedelsiant informuoti apie pokyčius dalyje vakarų Lietuvos regionų“, – nurodė LAKD atstovai.

Neliko kelio

Eismo ekspertai įvardijo, kad šiuo metu didžiausia problema yra rajoniniame kelyje Plaškiai–Lazdėnai–Panemunė, kur potvynis nuplovė kelią.

„Nelaukiant susisiekėme su Pagėgių seniūnija, papasakojome apie duotas užduotis įmonei „Kelių priežiūra“. Su seniūnija ir toliau bendrausime, jei reiks papildomos pagalbos – dėsime visas pastangas, jog būtų pasiektas bendras tikslas. Be pažadų, o siekiant iš tiesų padėti. Konkrečius sprendinius dėl šio kelio turėsime iki šiandien vakaro, jais pasidalinsime“, – kaip bus sprendžiama iškilusi problema, nurodė LAKD.

Nuotraukose matyti, kad potvynis gerokai apgadino kelią, nuplovė ištisus asfalto gabalus, kelio pagrindus, tad dabar dalis minėto kelio atkarpos – visiškai nepravažiuojama.

Aiškinsis griūties aplinkybes

LAKD informavo, kad kelias Plaškiai–Lazdėnai–Panemunė buvo kapitaliai rekonstruotas dar praėjusiais metais.

„Todėl siekiame, jog dėl šio statinio griūties būtų sudaryta nepriklausoma komisija, kuri ištirtų ir tiksliai nustatytų kelio griūties aplinkybes. Šio kelio projektavimo metu viena iš nurodytų užduočių buvo atsižvelgti į specifines aplinkos sąlygas, todėl sieksime patikrinti, ar projektavimo metu tai buvo atlikta. Taip pat esame nusprendę patikrinti ir rangovo atliktų darbų kokybę“, – teigė specialistai.

GALERIJA

  • Potvyniai Vakarų Lietuvoje: Pagėgiuose vanduo nuplovė neseniai rekonstruotą kelią
  • Potvyniai Vakarų Lietuvoje: Pagėgiuose vanduo nuplovė neseniai rekonstruotą kelią
  • Potvyniai Vakarų Lietuvoje: Pagėgiuose vanduo nuplovė neseniai rekonstruotą kelią
Lietuvos automobilių kelių direkcijos feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

ALGIRDAS.

MATOMAI PATYS KELIŲ STATYTOJAI PUSĘ JO PAVOGĖ , O PASKUI TIK PALYGINO IR''PRIEŠ POTVYNĮ . ASFALTAVO''

Keliai Lietuvoje baisūs.

Gero kelio vanduo nenuplaus. Tokie projektuotojai, tokie vykdytojai, toks ir rezultatas.

S.S.S.

Šilutės rajone kelyje Paleičiai - Užliekniai kaltė yra ne rangovų, o kelių direkcijos, kurie nereagavo į blogai parengtą projektą. Toje vietoje turėjo būti pralaida didinama dvigubai, ir apie tai rangovai akcentavo, kad bus bėdų. Bet kelių direkcijai nusišvilpti ir liepė dirbti pagal projektą. Pasekmes matote patys. Dabar kiek žinau jau yra projektuojama nauja pralaida, bet realiai už darbus jau buvo apmokėta ir galėjo būti išvengta nuostolių jeigu būtų iškart reaguojama į rangovų pastabas. Pagėgiuose manyčiau situacija ta pati. Projektuotojai turėjo žinoti, kad tose vietose galimai užliejamos pievos ir todėl reikalingos pralaidos bei aukštesnė sankasa keliui. Bet kaip visada projektuotojai jokios atsakomybės neneša. Tik šiuo atveju užsakovas kelių direkcija, o rangovas kelių priežiūra, abi biudžetinės įstaigos ir kaip sakoma varnas varnui akies nekerta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS