Rajono keliams – didžiausios investicijos Lietuvoje | Diena.lt

RAJONO KELIAMS – DIDŽIAUSIOS INVESTICIJOS LIETUVOJE

  • 4

Klaipėdos rajono savivaldybė įvertinta Susisiekimo ministerijos "Auksine krivūle" už didžiausias investicijas į vietinės reikšmės kelių infrastruktūrą.

Skyrė keturis kartus daugiau

Vien per šiuos metus išasfaltuota apie 12 km kelių, o automobilių stovėjimo vietų įrengta daugiau nei 3 tūkst. kvadratinių metrų plote.

2019 m. savivaldybė rajono keliams skyrė tris milijonus eurų, o 2022 m. – net keturis kartus daugiau – 12 mln. eurų.

"Manau, kad esame verti šio apdovanojimo. Lėšų augimas kelių infrastruktūrai – akivaizdus. Pagerėjusi kelių būklė – taip pat. Kai kuriose seniūnijose jau įgyvendintas 5 metų planas, nors iki 2025-ųjų dar daugiau nei 2 metai. Ne paslaptis, kad Klaipėdos rajono keliai buvo vieni prasčiausių, todėl džiaugiuosi, kad laiku priėmėme sprendimą imtis veiksmų ir iš esmės spręsti problemą, žymiai padidindami finansavimą keliams. Šiuos pokyčius bei investicijas, tikiuosi, įvertino ne tik ministerija, bet ir gyventojai", – sakė Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Išasfaltavo 12 km

Vien per 10 šių metų mėnesių Klaipėdos rajone išasfaltuota 40 gatvių ar jų ruožų.

Klaipėdos rajono savivaldybė investuoja ne tik į savo, bet ir į Lietuvos automobilių kelių direkcijai priklausančius kelius.

Šiuo metu su direkcija pasirašyta 11 bendradarbiavimo sutarčių dėl kelių asfaltavimo, stotelių įrengimo.

"Nuo 2019 m. pradėjome intensyviai bendrauti su Lietuvos automobilių kelių direkcija tam, kad dešimtmečius netvarkomi keliai pakiltų direkcijos prioritetų sąraše. Savivaldybė finansiškai prisideda prie šių kelių rekonstrukcijos, kitaip jie remonto, ko gero, nesulauktų dar daugybę metų. Žinoma, neturime didelės įtakos dėl darbų tempų, nes viską atlieka direkcija, tačiau svarbiausia, kad keliai sulauks tvarkymo", – kalbėjo B.Markauskas.

Krūvis administracijai

Tam, kad investicijos virstų realiais darbais, pečius turi suremti savivaldybės administracijos specialistai.

"Išaugęs finansavimas reiškia ir išaugusį darbo krūvį, nes reikia atlikti atitinkamai daugiau darbų. Pagrindinė darbų našta tenka Statybos ir infrastruktūros skyriaus specialistams, kurie turi glaudžiai bendradarbiauti su viešųjų pirkimų specialistais, architektais, žemėtvarkininkais. Pelnyta "Auksinė krivūlė" išties yra įvertinimas visai administracijai, kuri kasdien susitelkusi dirba tam, kad skirtos lėšos būtų greitai ir tinkamai panaudotos, o gyventojai galėtų saugiau ir patogiau keliauti po rajoną", – tikino Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tikrai fantastika

Net 12kilometru per visą Lietuvą papildomai bus suremontuota...super. tikrai...gal geriau panaikinkite valstybės kelių priežiūra, jau taip ar taip viską UAB,ai daro. Kam ta nekompetetinga ir neadekvačiai taskanti valstybės įstaiga reikalinga?

gėlininkas

Reikėjo tuos km rašyti milimetrais tai butu didelis skaičius o dabar tik tiek. 12km koks pasiekimas,tik gaila,kad kelio Baukštininmai/Šatriai liko tik 1,673 METRO ir jau trečius metus negali baigti už dėti asfalto.dabar ,kai bus nauji rinkimai prie savavaldymės LOVIO nauji ėdrumai norėdami gauti bajsą,gal į veiks šitą atkarpa

konservatnikas prieš rinkimus spermuoja

jaučia gala, papasakok ką pas ruskius veikiai kloune tu su savo 12 km
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS