Seimūnams valdiškos patalpos Klaipėdoje - nepatrauklios | Diena.lt

SEIMŪNAMS VALDIŠKOS PATALPOS KLAIPĖDOJE - NEPATRAUKLIOS

Klaipėdos vienmandatėse apygardose išrinkti Seimo nariai daugiau nei pusę kadencijos išsivertė be savivaldybės skirtų patalpų, kuriose turėtų priimti rinkėjus. Tik dabar pageidavimą skirti valdiškas patalpas pareiškė parlamentaras Naglis Puteikis.

Klaipėdos vienmandatėse apygardose išrinkti Seimo nariai daugiau nei pusę kadencijos išsivertė be savivaldybės skirtų patalpų, kuriose turėtų priimti rinkėjus. Tik dabar pageidavimą skirti valdiškas patalpas pareiškė parlamentaras Naglis Puteikis.

Vilties g. atsisakė

Kai Seimo narys N.Puteikis išstojo iš partijos, kaip pats teigė, jis buvo išprašytas ir iš jos būstinės patalpų, kuriose turėjo atskirą kambarėlį ir kaip parlamentaras klaipėdiečiams teikė reikiamą pagalbą.

"Kai likau be vietos, kreipiausi į savivaldybę, kurioje man pasiūlė kitas patalpas Vilties gatvėje. Bet vieta strategiškai nepatogi interesantams, kurie daugiausia yra pensinio amžiaus žmonės, nes iki artimiausios stotelės – 600 m, todėl tų patalpų atsisakiau", – pasakojo N.Puteikis.

Jam buvo pasiūlytos kitos patalpos, esančios Liepojos g. 10A.

Norėjo naujų

Pasak Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, vieninteliam Seimo nariui Raimundui Paliukui suteiktos valdiškos patalpos uostamiestyje, nes daugiau jų esą niekas iki šiol neprašė.

"Dabar tokį pageidavimą pareiškė N.Puteikis. Šiuo atveju buvo laisvos patalpos Liepojos g. 10A. Tai – 28 kv. m dydžio kambarys, jį ir pasiūlėme, o Seimo narys sutiko", – patvirtino G.Paulikienė.

Seimo statute numatyta, kad savivaldybės privalo suteikti patalpas jų apygardose išrinktiems politikams jų parlamentinei veiklai ir apmokėti tų patalpų išlaikymą, išskyrus telefono ryšį ir internetą.

Tačiau tokių išlaidų Klaipėdos savivaldybė kol kas nepatyrė, nes R.Paliukas miesto valdžios skirtų patalpų atsisakė ir savo biurą įkūrė partijos būstinėje Daržų gatvėje.

"Norėjau naujas gauti, bet nepavyko. Todėl dirbu partijos būstinėje", – tvirtino R.Paliukas.

Išsiverčia be kabineto

Pajūrio vienmandatėje apygardoje į Seimą išrinktas Pranas Žeimys teigė, kad patalpų Klaipėdoje, kur, atvykęs į uostamiestį, galėtų susitikinėti su rinkėjais, atsisakė dar per sunkmetį. Pasak politiko, į jį besikreipiančių klaipėdiečių nėra daug.

"Jei kokios nors problemos iškyla, partijos būstinėje yra padėjėja, jei kam reikia, ji perduoda informaciją, susisiekiame šiuolaikinėmis priemonėmis. Nebuvo minčių laikyti patalpas, kuriose turėčiau galimybę pasirodyti tik kartą per mėnesį", – pabrėžė P.Žeimys.

Esą, jei atsirastų toks poreikis, P.Žeimys yra sutaręs su Klaipėdos savivaldybe, kad jam suteiks galimybę susitikti su rinkėjais mažojoje posėdžių salėje.

Parlamentaras Eligijus Masiulis susitikimams su Klaipėdos rinkėjais taip pat pasirinko partijos būstinės patalpas Danės gatvėje, nes ten esą patogiau.

"Ten nuolatos būna žmonių, paima kontaktus, užsirašo problemą, susitaria dėl susitikimo. Atskirų patalpų iš savivaldybės neprašiau, nes nebuvo tokio poreikio", – sakė E.Masiulis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

Tas Paliukas - pažadų karalius.Paliecina paliecina ir tiek žinių.Nepadejo niekam.Va Žeimys teisinga pasakė kam tos patalpos.Vistiek anie darba su rinkejais ir susitikimus tik vaidina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS