Vairuotojai lieja pyktį dėl kelio į Lėbartus | Diena.lt

VAIRUOTOJAI LIEJA PYKTĮ DĖL KELIO Į LĖBARTUS

Vairuotojai lieja pyktį dėl kelio ties Lėbartais remonto darbų. Kol vyksta naujos dangos tiesimas, eismą šioje vietoje reguliuoja šviesoforas, dėl to nutįsta mašinų eilės. Vos kelininkai paklojo pirmąjį asfalto sluoksnį, užvirė šaršalas. "Parodija – ne kelias", – taip vairuotojai įvertino dangos būklę.

Paklojo pirmą sluoksnį

Kelio ruožą nuo Rimkų iki Lėbartų remontuoja įmonė "Eurovia Lietuva". Darbai vyksta Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu.

Kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas ruožo nuo 6,074 iki 13,5 km paprastojo remonto darbai numatyti iki kitų metų balandžio.

Šiuo metu kelininkai parengė pagrindą asfaltui ir išpylė pirmąjį sluoksnį.

Aiškinama, kad įrengus nuovažas į šalutinius keliukus ar sujungus atskirus ištisinio asfalto ruožus susidaro nelygumai. Dėl to mašinos naujai asfaltuotu keliu važiuoja it žvyrkeliu.

"Šiuo metu paklotas tik vienas pagrindo sluoksnis, bus klojami dar du. Taip pat bus įrengiamos autobusų stotelės bei nuovažos, kurios bus sujungiamos su kelio pagrindu – tuomet danga bus sulyginta", – situaciją paaiškino įmonės "Eurovia Lietuva" komunikacijos specialistė-administratorė Ineta Adamonytė.

Oi, kiek čia skųstasi dėl to kelio. Buvo reikalų, tikrai žmonėms šiuo metu yra labai nepatogu.

Skubės iki žiemos

Visas projektas turėtų būti užbaigtas iki pavasario, tačiau paprastai žiemos metu tokiems darbams daroma technologinė pertrauka.

"Jei oro sąlygos leis, iki technologinės pertraukos bus atlikti pagrindiniai darbai, t. y. bus visiškai įrengta važiuojamoji dalis, einanti per gyvenvietę", – patikino įmonės atstovė.

Įmonei jau teko atsakinėti į gyventojų skundus dėl nesuderintų šviesoforų darbo, skundų sulaukė ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

"Oi, kiek čia skųstasi dėl to kelio. Buvo reikalų, tikrai žmonėms šiuo metu yra labai nepatogu", – patikino Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyresnysis patarėjas Algirdas Ronkus.

Kelio rekonstrukcija atsieis 3,77 mln. eurų.

"Išvis nesupratau, kam reikėjo naujo asfalto nuo Agluonėnų iki Šernų? Senasis asfaltas buvo net geresnis už naująjį. Ar tas, kas priiminėjo darbus, pats važiavo tuo nauju asfaltu? Tie kelių asfaltavimo ruožai išvis netvarka buvo. Asfaltą geriau būtų pakloję ten, kur tikrai reikia ir seniai žmonės prašo", – štai tokią nuomonę apie darbus rėžė vienas gyventojas.

Kalnelių dar padaugės

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė patikslino, kad po gyventojų skundų su rangovais buvo bendrauta dėl besidriekiančių eilių.

"Dėl šviesoforų režimo suderinimo Kelių direkcija kiek anksčiau jau kreipėsi į rangovą. Mūsų žiniomis, šviesoforai šiuo metu jau yra sureguliuoti", – tikino A.Ramoškaitė.

Kai kurie vairuotojai baiminasi, kad šiame ruože  atsiras daugiau greitį slopinančių kalnelių vietoj čia buvusių septynių.

"Vykdant valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2202 Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas ruožo nuo 6,074 iki 13,5 km paprastojo remonto darbus, planuojama įrengti 8 eismo saugumo priemones, trapecinės formos greičio mažinimo kalnelius", – patvirtino A.Ramoškaitė.

GALERIJA

  • Vairuotojai lieja pyktį dėl kelio į Lėbartus
Vytauto Liaudanskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Skaitytoja

Kažkam tinka,kažkam netinka tie kalneliai..anokia čia bėda. Mažiau lakstys mašinos. Jeigu reikalaujama pagal EU standartus tai ir turi būti kalneliai. Tvarko kelią -blogai,netvarko-irgi blogai. Jau patys nežino ko benorit.

Vairuotojas

Puse pasaulio pravažiavau bet tik Lietuvoje tokių kalnelių nesąmoningų gali pridaryti.Pvz. Estijoje gyvenvietėse daug inkilų, Čekijoje kaimuose atstuminiu radarų,nori lakstyti mokėk.O pas mus valdininkam su galvelėm negerai.

GGG

Labiausia patinka, kad bus trapeciniai kalneliai kurie panašes į "bardiurus" ačiu, toliau stabdysime ir gazuosime, bent vienas kiaušingalvis pamatavo kiek padidėja užterštumas tose vietose....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS