Vaizdo įrašas sukėlė įsiūtį: perėjoje motoroleriu – vos ne per kojas pėstiesiems | Diena.lt

VAIZDO ĮRAŠAS SUKĖLĖ ĮSIŪTĮ: PERĖJOJE MOTOROLERIU – VOS NE PER KOJAS PĖSTIESIEMS

Uostamiesčio gatvėse motoroleriais ar mopedais laigantys jaunuoliai visiškai suįžūlėjo. Atšilus orams, šių triukšmingų transporto priemonių savininkai į gatves puolė tarsi išprotėję. Kretingos gatvėje nufilmuota, kaip jaunuoliai perėja švilpia kone per pėsčiųjų kojas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintas vaizdo įrašas klaipėdiečiams sukėlė įsiūtį.

Kretingos gatvėje pėsčiųjų perėja, kuria vienas po kito ėjo pėstieji, motorolerių gerbėjų grupelė nušvilpė net nestodami.

Vaizdo įraše matyti momentas, kaip perėjos viduriu eina mergina ir vaikinas. Pėstieji jau buvo kirtę saugumo salelę.

Antrąja juosta važiavęs automobilis sustojo praleisti pėsčiuosius.

Po sekundės perėjos centrinėje dalyje pasirodė dar viena mergina. Automobilio vairuotojas kantriai praleidžia ir ją.

Tačiau tuo pat metu pirmąja eismo juosta per perėją nuzvimbia du motorolerius vairuojantys veikėjai.

Jie aiškiai matė, kad antrojoje juostoje automobilis stabtelėjo praleisti pėsčiuosius.

Pasiskaityk Kelių eismo taisykles.

Žmonės prie šio vaizdo įrašo paliko savotiškus komentarus. Vienas pareiškė, kad pėstieji turėtų palūkėti saugumo salelėse.

„Tam yra saugumo salelės, kad pėsčiasis saugiai luktelėtų, kol mašinos pravažiuos. O ne aklai eitų, kaip nori“, – rėžė gyventojas.

Toks pareiškimas įsiutino kitus klaipėdiečius.

„Tai dabar nori pasakyti, kad šioje situacijoje kalti pėstieji? Pasiskaityk Kelių eismo taisykles. Jei prie pėsčiųjų perėjos jau sustojusi transporto priemonė, tai kita juosta važiuodamas irgi privalai sustoti“, – taip į tokią repliką atsakė kitas gyventojas.

Automobilių vairuotojai dažniausiai skundžiasi, kad mopedus ar motorolerius vairuojantys jaunuoliai nardo tarp mašinų ir kerta ištisinę juostą.

Ypač dažnai jaunuoliai ima pavojingai manevruoti šviesoforu reguliuojamose sankryžose – iriasi tarp stovinčių mašinų, lenda į priekines pozicijas.

Jaunuolių lenkimo manevrai dažnokai siutina kitus vairuotojus – kai kurie turi staiga stabdyti ar net mestis į kitą eismo juostą. O už tokį mopedo gerbėjo manevrą gresia vairuotojo pažymėjimo praradimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Eilinis pazeidejas

Kokie vairuotojai,kokie pesteji,tokia ir tauta.Jokios pagarbos vienu kitiems,o apie laikymasi taisykliu neverta net uzsiminti.Buti ypac madinga tarp neteisetai praturtejusiu subingalviu.Tai vyksta nuolatos ir visur -ne tik keliuose...

Eilinis pazeidejas

Kokie vairuotojai,kokie pesteji,tokia ir tauta.Jokios pagarbos vienu kitiems,o apie laikymasi taisykliu neverta net uzsiminti.Buti ypac madinga tarp neteisetai praturtejusiu subingalviu.Tai vyksta nuolatos ir visur -ne tik keliuose...

JO

O MENTAI SU TRIKOJAIS MIEGA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS