Paranormalios galios nepadėjo: klaipėdiečiai kaltinami iš žmonių išvilioję 600 tūkst. eurų | Diena.lt

PARANORMALIOS GALIOS NEPADĖJO: KLAIPĖDIEČIAI KALTINAMI IŠ ŽMONIŲ IŠVILIOJĘ 600 TŪKST. EURŲ

  • 6

Klaipėdiečiai sutuoktiniai kaltinami iš žmonių išvilioję daugiau nei pusę milijono eurų, įtariama, kad pinigus jie išviliojo manipuliuodami įvairiomis nukentėjusiųjų baimėmis.

Skaičiuojama, kad kaltinamieji per 2019–2022 metus galėjo apgaule išvilioti  beveik 600 tūkst. eurų iš šešių asmenų, iš vienos poros galėjo būti išviliota 400 tūkst. eurų, penktadienį pranešė prokuratūra.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė šią bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Pasak prokuratūros, surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad uostamiesčio gyventoja nukentėjusiesiems apgaulingai prisistatydavo kaip dvasios gydytoja, įtikindavo juos, jog ji gali pašalinti įvairius prakeiksmus, išgelbėti nuo ligų ar net mirties. Manoma, kad moteris su savo sutuoktiniu veikė išvien. Pora susipažindavo su atsitiktiniais žmonėmis ir, užmezgę artimesnius santykius, įtikindavo juos, jog klaipėdietė turinti paranormalių gebėjimų.

Tyrimo duomenimis, kaltinamieji, bendraudami su byloje nukentėjusiais pripažinta sutuoktinių pora, laikotarpiu nuo 2021 metų balandžio iki 2022 metų rugsėjo galėjo iš jų išvilioti per 400 tūkst. eurų.

Nukentėjusiesiems buvo žadama, kad bus išgelbėtos jų gyvybės, nuimti prakeiksmai, žadėta, jog jie bus apsaugoti nuo „juodųjų jėgų“ bei bus suteiktos kitos panašaus pobūdžio paslaugos. Už tai buvo prašoma atsilyginti tam tikromis pinigų sumomis bei dovanomis.

Pareigūnų turimais duomenimis, nukentėjusieji net buvo apgaulingai įtikinti padovanoti kaltinamiesiems naują daugiau nei 88 tūkst. eurų vertės automobilį „BMW X5“.

Manoma, kad sukčių pora galėjo manipuliuoti ir kitų asmenų patiklumu, silpnumu, ligų ir mirties baime. Teismui perduotoje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti ir dar keturi asmenys. Jie kaltinamiesiems už jų tariamai teikiamas paranormalias paslaugas taip pat atsiskaitydavo įspūdingomis sumomis.

Atliekant tyrimą taip pat gauta duomenų, kad sutuoktiniai galimai kėsinosi neteisėtai įgyti milijoninės vertės nekilnojamojo turto.

Įtariama, kad kaltinamoji įtikino parduoti vienam iš nukentėjusiųjų priklausančius pastatus, kurių bendra vertė 2,8 mln. eurų, o gautus pinigus perduoti jai.

Vykdydamas nurodymus, nukentėjusysis skelbimų portale buvo paskelbęs dviejų iš trijų jam priklausiusių pastatų pardavimo skelbimus, tačiau, suvokęs, kad tai gali būti nusikalstama veika, pardavimo procesą sustabdė.

Sutuoktiniams pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo. Moteris taip pat kaltinama dėl pasikėsinimo įgyti labai didelės vertės svetimą turtą, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ant kiek turi buti

Žmonių ir žioplių? Neįtikėtina ant kiek turi būtu kiauras, kad pasimautum ant tokių nesamonių

skiep

is kur pas kvailius tiek pinigu?

Rūtenis

Antra vertus- o kaip mus, VISOS LIETAVOS BĖDŽIUS, ESO tiek ir tiek metų DARĖ iškreiptu būdu, ir ne vieną ar du ar netgi ne keturis nelaimėlius vienu metu, o, kartoju, visus iškreiptai darė ir neraudonavo, o juk ESO 90 proc. akcininku buvo pati VALSTYBĖ. Kuo ji geresnė, nei eiliniai sukčiai iš gatvės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS