Šaltojo sezono gaisrai: ugnis siautėjo namuose | Diena.lt

ŠALTOJO SEZONO GAISRAI: UGNIS SIAUTĖJO NAMUOSE

Atšalus orams ir pasnigus, padaugėja pranešimų apie gaisrus gyvenamuosiuose būstuose. Ugniagesių tai nestebina, jie vardija dažniausias žiemos gaisrų priežastis.

Pirmadienį Klaipėdoje ir netoli uostamiesčio ugnis siautėjo trijuose pastatuose, kai kurie gaisrai – tipiški šaltajam metų laikui.

Pirmadienio popietę, 15.46 val., gaisrinės mašinos išvyko į Verpėjų gatvę, kur dūmai sklido iš komercinės paskirties pastato trečiojo aukšto.

Kadangi gaisro metu sudegė darbo kėdė, stalas bei darbo įranga, tikėtina, kad gaisrą galėjo sukelti koks nors elektros prietaisas. Gaisro metu aprūko sienos, lubos ir ventiliacinė šachta, įtrūko stiklo paketas. Ugniagesių žiniomis, dūmų detektorius nesuveikė.

Tos pačios dienos vakare dar vienas gaisras, kilęs Vaitelių kaime, Strazdų gatvėje stovėjusiame vagonėlyje-kemperyje, galėjo baigtis neįgalaus žmogaus žūtimi.

Po 21 val. neregintis vyras, gyvenęs šiame vagonėlyje, gaminosi maistą ir pajuto didelį karštį. Jis nematė, kad nuo viryklės įsiplieskė ugnis.

Žmogus spėjo išeiti iš savo būsto, o atskubėjusiems ugniagesiams buvo svarbu kaip galima greičiau išnešti iš vagonėlio dujų balioną.

Liepsnos visiškai sunaikino kemperį ir viską, kas jame buvo. Ugniagesiams pavyko išsaugoti netoliese stovėjusį automobilį „Opel Astra“.

Neįgalus žmogus neliko gatvėje, juo pasirūpino artimieji.

Dar vienas gaisras įsiplieskė naktį į antradienį Jonušų kaime, čia po 2 val. atvira liepsna degė prie gyvenamojo namo pristatytas priestatas. Jame buvo įrengta katilinė ir dirbtuvės.

Visa šioje patalpoje buvusi įranga sunaikinta liepsnos. Ugnis apgadino ir gyvenamąjį namą: apdegė namo medinė apdaila, apsilydė plastikinis langas, išdužo stiklas, apdegė pora kvadratinių metrų stogo pakalimo, apdegė ir aprūko poilsio kambarys, gelbėtojams teko nuardyti dalį stogo bei priestato konstrukcijų.

Šio gaisro priežastys dar bus atidžiau tiriamos, kol kas įtarimų apie padegimą nėra.

„Šaltuoju metų laiku paprastai prasideda gyvenamųjų namų gaisrai, kylantys dėl netvarkingo dūmtraukio, juos sukelia neprižiūrimi židiniai, netvarkingos ar pernelyg kaistančios kalėdinės girliandos, petardos. Kartais žmonės ką tik iššautas, bet dar nespėjusias atšalti pirotechnikos priemones sumeta į šiukšliadėžes ir taip sukelia gaisrą“, – paaiškino Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS