Balso stygas šunims šalinusiai tauragiškei skirta 4,5 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

BALSO STYGAS ŠUNIMS ŠALINUSIAI TAURAGIŠKEI SKIRTA 4,5 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 5

Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį už žiaurų elgesį su gyvūnais tauragiškei skyrė 4,5 tūkst. eurų baudą.

Taip Klaipėdos teismas pakeitė Tauragės apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo moteriai buvo skirta viešųjų darbų bausmė.

Tauragiškė apylinkės teismo nuosprendžiu nuteista už tai, kad žiauriai elgėsi su gyvūnais, tai yra, kad sudarė sąlygas jai priklausantiems šunims atlikti draudžiamas veterinarines procedūras – balso stygų pašalinimą.

Taip ji pažeidė įstatymo nuostatas, draudžiančias žiauriai elgtis su gyvūnais ir juos kankinti. Pagal teisinį reglamentavimą žiauriu elgesiu su gyvūnais, jų kankinimu laikomos veterinarinės procedūros, siekiant pakeisti gyvūnų išvaizdą ar gyvūnų fiziologines funkcijas.

Ankstesniu nuosprendžiu moteriai buvo paskirti viešieji darbai, įpareigojimas aštuonis mėnesius išdirbti po 30 valandų kas mėnesį visuomenės labui, uždrausta trejus metus laikyti naminius gyvūnus ir užsiimti jų veisimu.

Iš nuteistosios taip pat paimti 27 šunys konfiskuoti ir perduoti nuolatinei globai įstaigos „Būk mano draugas“ surastiems globėjams.

Apylinkės teismo nuosprendį apskundė ir nuteistoji, ir prokuratūra: nuteistoji prašė ją išteisinti, prokuratūra – pakeisti skirtus viešuosius darbus į baudą.

Bylą išnagrinėjusi apygardos teismo teisėjų kolegija atmetė nuteistosios apeliacinį skundą, patenkino prokuratūros apeliacinį skundą ir skyrė 4,5 tūkst. eurų baudą.

Teismas padarė išvadą, kad apylinkės teismo ištirtų ir išanalizuotų įrodymų pagrindu J. S. pagrįstai pripažinta kalta padariusi jai inkriminuojamą nusikalstamą veiką. Byloje, remiantis dokumentais, liudytojų parodymais ir tarnybiniais pranešimais dėl patikrinimų nustatyta, kad moteris šunis įsigijo iš skirtingų asmenų ir įsigijimo metu jie buvo sveiki.

Apygardos teismo vertinimu, moteris sudarė sąlygas atlikti jos gyvūnams draudžiamas veterinarines procedūras, kurios dėl mechaninių pažeidimų balso stygų anatominėje vietoje pakeitė augintinių fiziologines funkcijas, dėl ko gyvūnai negrįžtamai buvo suluošinti ir neteko gebėjimo leisti natūralius garsus.

Apygardos teismas sutiko su prokuroro pozicija, kad nuteistajai negalėjo būti skiriama viešųjų darbų bausmė, nes tokie darbai vykdomi tik tuo atveju, jeigu nuteistasis sutinka. Teismas pažymi, kad tokios bausmės neprašė ir pati nuteistoji.

Teismas paliko galioti draudimą moteriai trejus metus laikyti naminius gyvūnus ir užsiimti jų veisimu.

Apygardos teismo nuosprendis įsiteisėja nuo jo paskelbimo dienos, tačiau per tris mėnesius gali būti skundžiamas kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Gerą darbą darė.

elena

siaubas

Žmogum nepavadinčiau

Mažai gavo,jei pati karpė. O jei veterinaras,kodėl ir jis nėra baudžiamas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS