M. Mažvydo premija skirta literatūros istorikui M. Vaicekauskui | Diena.lt

M. MAŽVYDO PREMIJA SKIRTA LITERATŪROS ISTORIKUI M. VAICEKAUSKUI

  • 0

Martyno Mažvydo premija skirta literatūros istorikui, tekstologui ir redaktoriui Mikui Vaicekauskui.

Šiųmetinė M.Mažvydo premija jam skirta premija už darbus, susijusius su Kristijono Donelaičio palikimo tyrimais ir šaltinių publikavimu, informavo Kultūros ministerija.

M.Vaicekauskas dirba Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Tekstologijos skyriuje ir „Naujojo Židinio–Aidų“ redakcijoje. Pagrindinės mokslinių tyrimų sritys – Motiejaus Valančiaus rankraščių istorija ir tekstologinės problemos, K.Donelaičio literatūrinio palikimo tekstologiniai tyrimai ir publikavimas.

Pastaraisiais metais M.Vaicekauskas parengė ir išleido knygas ,,Visagalė tradicija/Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ iliustracijos ir vaizdinis kanonas“ (kartu su Giedre Jankevičiūte), „Kristijono Donelaičio rankraščiai. Fotografuotinis leidimas“, „Kristijonas Donelaitis. Raštai. I t.“.   

M.Vaicekauskas rašo straipsnius, knygas, rengia šaltinių publikacijas, leidžia žurnalus „Knygų aidai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Lietuvių katalikų mokslo akademijos metraštis“.

1710 eurų (45 bazinių socialinių išmokų) dydžio Martyno Mažvydo premija bus įteikiama gruodžio 16 dieną Kultūros ministerijoje su kitomis ministerijos premijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS