Prancūzijoje atsisveikinama su dainininke ir aktore J. Birkin | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE ATSISVEIKINAMA SU DAINININKE IR AKTORE J. BIRKIN

  • 0

Prancūzijos ekrano žvaigždės pirmadienį susirinko atsisveikinti su anksčiau šį mėnesį mirusia britų ir prancūzų dainininkė ir aktorė Jane Birkin (Džein Birkin).

Ji dešimtmečius žavėjo Prancūziją savo stiliumi ir talentu.

J. Birkin karstą į Šventojo Roko bažnyčią Paryžiuje nešė jos dukterys Charlotte Gainsbourg (Šarlot Geinsbur) ir Lou Doillon (Lu Duajon), taip pat garsios dainininkės ir aktorės, o lauke susirinko minia žmonių.

Į atsisveikinimo ceremoniją atvyko tokios prancūzų ekrano legendos kaip Catherine Deneuve (Katrin Denev), Chiara Mastroianni (Kiara Mastrojani) ir Isabelle Huppert (Izabel Hiuper), taip pat britų aktorė Charlotte Rampling (Šarlot Rampling), kuri Prancūzijoje taip pat susilaukė didelio populiarumo ir yra sukūrusi vaidmenų prancūziškuose filmuose.

Prie jų taip pat prisijungė Prancūzijos pirmoji ponia Brigitte Macron (Brižit Makron) ir kultūros ministrė Rima Abdul Malak.

Septintojo dešimtmečio pabaigoje J. Birkin tapo mados ikona.

Prieš bažnyčią esančią aikštę nuklojusios gėlės liudijo, kad J. Birkin Prancūzijoje buvo labai mylima, nors ji niekuomet nenusigręžė nuo savo britiškų šaknų.

Šeimos nariai aiškiai pabrėžė, kad į bažnyčios vidų galės patekti tik artimiausi šeimos nariai ir draugai, o lauke buvo įrengtas didžiulis ekranas, kad susirinkusieji galėtų stebėti laidotuves.

Ceremonijos metu Ch. Gainsbourg atidavė pagarbą savo motinai.

„Jau dabar matau tuštumą, kurią ji paliko, ji yra mano mama, mūsų mama“, – pridūrė ji.

L. Doillon padėkojo motinai už jųdviejų nuotykius.

J. Birkin, kuri pastaraisiais metais turėjo sveikatos problemų, dėl kurių buvo priversta atšaukti koncertus, liepos 16 dieną buvo rasta negyva savo namuose Paryžiuje. Jai buvo 76 metai.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) J. Birkin pavadino menininke, „sudainavusia pačius gražiausius žodžius prancūzų kalba“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS