Dėl rotacinės oro gynybos „ryškesnio vaizdo“ L. Kasčiūnas tikisi kitąmet | Diena.lt

DĖL ROTACINĖS ORO GYNYBOS „RYŠKESNIO VAIZDO“ L. KASČIŪNAS TIKISI KITĄMET

Baltijos šalims siekiant užsitikrinti rotacinius sąjungininkų oro gynybos pajėgumus regione, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sako, kad dėl šio modelio įgyvendinimo „ryškesnis vaizdas“ turėtų būti kitąmet.

„Kitais metais bus ryškesnis vaizdas“, – trečiadienį BNS parlamente sakė L. Kasčiūnas.

NATO šalys šiemet birželį sutarė dėl rotacinio oro gynybos modelio, taip atsakydamos į Baltijos valstybių raginimus sustiprinti šiuo metu vykdomą oro policijos misiją.

Turėdamos omenyje oro gynybos ginkluotės trūkumą, Lietuva, Latvija ir Estija pasiūlė oro gynybos pajėgumus dislokuoti rotaciniu principu. Tai reiškia, kad vis kita Vakarų partnerė galėtų karinę techniką pakaitomis siųsti vis į kitą Baltijos šalį.

Pasak L. Kasčiūno, pokalbiai su tokius pajėgumus turinčiomis valstybėmis vyksta „visais lygmenimis“.

„Tai ir Vokietija, Švedija, Nyderlandai, Italija, Graikija. Tos šalys labiausiai tą pajėgumą išvysčiusios“, – teigė jis.

Anot Seimo NSGK pirmininko, Lietuva daro sprendimus ir nacionaliniu mastu – perka NASAMS sistemas.

„Kabinamės už kiekvienos galimybės“, – tvirtino L. Kasčiūnas.

Krašto apsaugos ministerija gruodžio viduryje pranešė su Norvegijos gamintoja pasirašiusi 200 mln. eurų sutartį dėl naujos vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos NASAMS įsigijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Burzuazinis nacionalistas

Gerbiamas L. Kasciunai, kur priesraketines, prieslektuvines sistemos? Uz vokieciu brigados islaikyma sumokesite tiek, kiek savo kariuomene butumete apginklave "Patriot" sistemomis, dronais, tankais ir t.t. Ka masto KAM??? Gal jau laikas ten daryti "aparato" keitima?

KAIP TU TIKTUM CIRKUI...

Galėtum laurus skinti juokindamas visą pasaulį. Tam Lietuvos "ryškesniam vaizdui", konflikto atveju, gerų dviejų bombų užteks, kad iš Lietuvos liktų tik pelenų krūva. Napoleone, pats pirmas į kelnes pridėsi. Geriau apsirūpink pampersais - prireiks...

Stalino saule ;)

Kiek cia uz 200 milijonu pirks sistemu? Vienos kaina buvo 23 milijonai. Pas mus, tikriausiai po 50? Cha cha cha...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS