NSGK aptars, kaip veikia sienos priedangos planas, ribojimų griežtinimus baltarusiams | Diena.lt

NSGK APTARS, KAIP VEIKIA SIENOS PRIEDANGOS PLANAS, RIBOJIMŲ GRIEŽTINIMUS BALTARUSIAMS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) aiškinsis, kaip veikia atnaujintas sienos priedangos planas, taip pat tarsis dėl griežtesnių ribojimų Baltarusijos piliečiams.

„Komitetas aiškinsis, kaip veikia priedangos planas, koks yra konkretus algoritmas, kokios pajėgos priskirtos, koks reakcijos laikas, kokia sąveika tarp visų institucijų – Valstybės sienos apsaugos tarnybos, policijos, kitų Vidaus reikalų ministerijos institucijų, Šaulių sąjungos“, – BNS sakė Seimo NSGK vadovas Laurynas Kasčiūnas.

Komiteto vadovas taip pat teigė kelsiantis klausimą dėl griežtesnių ribojimų Baltarusijos piliečiams, kad jie būtų prilyginti tiems, kurie šiuo metu galioja rusams – tai jis pažadėjo po pirmadienio susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda.

„Komitete kalbėsime ir apie tai, aš kelsiu klausimą, kaip skirtingos frakcijos žiūrėtų į Baltarusijos piliečių prilyginimą Rusijos piliečiams mūsų ribojamų priemonių kontekste, nes atitinkamas projektas jau ruošiamas“, – sakė L. Kasčiūnas.

Iki kitų metų gegužės 3-iosios rusams ir baltarusiams ribojama galimybė gauti Lietuvos vizas, elektroninio rezidento statusą, tačiau Rusijos piliečiams dar papildomai apsunkinta galimybė atvykti į Lietuvą, įsigyti nekilnojamojo turto, taip pat laikinai nepriimami jų prašymai dėl leidimo gyventi Lietuvoje.

G. Nausėda laikėsi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams turėtų būti taikomos tokios pačios sankcijos kaip rusams, tačiau Seimas anksčiau atmetė tokį jo veto dėl laisvesnių sąlygų baltarusiams.

Komiteto vadovas tikisi, jog palaikymo tokiai iniciatyvai Seime atsiras po to, kai Baltarusijoje pradėjo veikti Rusijos samdinių grupuotė „Wagner“. Jos atsiradimas kaimynystėje paskubino Vyriausybę greičiau patvirtinti naujoms grėsmėms adaptuotą valstybės sienos apsaugos priedangos planą.

Šis planas reglamentuoja išorės ir vidaus sienos apsaugą, kai paskelbiami sustiprintos valstybės sienos apsaugos režimai ar jų lygiai. Šiame plane nustatyti kriterijai pagal grėsmių lygius, kada ir kokia apimtimi pasitelkiama Lietuvos kariuomenė, Šaulių sąjunga, kitos atsakingos žvalgybos institucijos ir tarnybos.

Sienos priedangos planą atnaujinti Lietuva ėmėsi šalį užplūdus nelegaliems migrantams, o planas patvirtintas prezidentui paraginus ministrus greičiau priimti sprendimus po „Wagner“ atvykimo į Baltarusiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

onute

Ir kada bus nuimti tie idijotai iš seimo Ar jau pamiršote kaip tas asilas vaiku prisidares kasčiunas vaikščiojo su Murza ir hitlerio ženklais Juk paklausai ji viena karta ir aišku kad vargšelis šūda mala nes apie jokia politika lietuvos kėlima neturi mažiausio supratimo Durniu durniusPamenat kaip per karantina seime būda pasistatė ir sedejo kaip žasinas kol buvo iškrapštytas gyditis namo

nuzmogejamas

Jeigu kas, mes matysim kaip tie zmogaus teises veikejai kovos su tais pabegeliais kai sitie valkatos prades saudyti ,apsimeteliai vagnoreliai,tada gales kovoti zmogaus teises darbuotojai,bus jiems tada teises kai juos uzpuls baltarusai su vagneriais,ot bus vaizdelis -durniai visada lieka apgauti,zmogaus teises darbuotojai gali ruostis kovai su uzpolikais per seina,

SMULKUS KIEMSARGIUKAI

Tariasi tarpusavyje - kaip apsisaugoti nuo pasaulio galingųjų...Neskubėkite, jums pasakys tie patys galingieji kai nutars - KAS, SU KUO ir KAM priklausysite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS