R. Žemaitaitis skųs teismo sprendimą byloje dėl pasisakymų apie A. Tapiną ir „Laisvės TV“ | Diena.lt

R. ŽEMAITAITIS SKŲS TEISMO SPRENDIMĄ BYLOJE DĖL PASISAKYMŲ APIE A. TAPINĄ IR „LAISVĖS TV“

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis skųs jam nepalankų teismo sprendimą, kuriuo pripažinta, kad politikas socialiniame tinkle „Facebook“ apie Andrių Tapiną ir jo įkurtą viešąją įstaigą „Laisvės TV“ paskleidė tikrovės neatitinkančią, garbę ir orumą žeminančią informaciją.

„Aš tikrai skųsiu dėl pačių motyvų. (...) Patenkinti ieškinį ir nepatenkinti argumentų, kuriuos mes išdėstėme, kurie yra kaip įrodomoji medžiaga ir teismas jų net nevertino, tai man čia labai įdomus dalykas“, – Eltai komentavo R. Žemaitaitis.

Politiko akcentavo, kad savo įraše socialiniame tinkle „Facebook“ jis išsakė savo nuomonę. Tad, anot R. Žemaitaičio, bandymas jo pasisakymus traktuoti kaip tikrovės neatitinkančios informacijos skleidimą jam sukėlė lengvą šoką. 

„Kai aš remiuosi Mokesčių inspekcijos pateikta deklaracija, kai aš remiuosi pačio A. Tapino viešai prieinama pozicija, kai viešai Turkija pasako, kad mes dovanojame „Bayraktarą“, o po to renkame paramą, o pagal įstatymą to daryti jau nebegalima, ir aš pasakau šitą kaip nuomonę, tai sako jau ne – čia yra informacija. Tai man čia buvo lengvas šokas“, – tikina R. Žemaitaitis.

Komentuodamas teismo sprendimą R. Žemaitaitis prisiminė ir anskčiau plačiai aptarinėtą, teisėsaugos dėmesio sulaukusį buvusio Seimo pirmininko Arūno Valinsko pasisakymą apie tai, kad „V. Tomaševskis yra kolorado vabalas“ ir „tokius reikia šaudyti“, dėl kurio jis liko nenubaustas.

„Kai A. Valinskas pasiūlė šaudyti po vieną lenką pradedant Tomaševskiu, jo atveju pasako, kad byla nutraukta, nes nėra nusikaltimo sudėties. Aš pasakiau, kad komunistuojanti ambasadorė neturi nurodinėti ir sako ne Žemaitaiti, tu perlenkei lazdą, turi jos atsiprašyti, tu ją įžeidei. Tai Valinsko atveju ta reiškia nieko, mano atveju – tai jau blogai. Tai reiškia, kad bet kuris Seimo narys ne tik kad komentuoti negali, bet ir rašyti nieko negali“, – pažymi jis.

ELTA primena, kad  trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas nutarė, kad Seimo nario R. Žemaitaičio paskleista informacija apie visuomenininką A. Tapiną ir jo įkurtą viešąją įstaigą „Laisvės TV“ neatitinka tikrovės, žemina garbę ir orumą.

Teismas įpareigojo politiką ištrinti socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtą informaciją. Taip pat teismo sprendimu iš R. Žemaitaičio A. Tapinui priteista 2 tūkst. eurų, o „Laisvės TV“ – 1 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo. Taip pat iš politiko priteista 7,2 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų.

Kaip paskelbė Klaipėdos apylinkės teismas, įvertinus R. Žemaitaičio 2022 m. liepos 11 d., 2022 m. liepos 16 d., 2022 m. rugpjūčio 9 d. įrašus socialiniame tinkle „Facebook“, nustatyta kad, nors dėstomą informaciją buvo bandoma pateikti kaip nuomonę, naudojant klausiamąją formą, žodį „galimai“, tačiau išanalizavęs visą įrašų turinį, teismas padarė išvadą, kad pateikiama informacija turi ryškių faktų konstatavimo bruožų, todėl pripažino, kad minėtuose įrašuose pateikta informacija kvalifikuotina, kaip žinia, o ne nuomonė.

Pats R. Žemaitaitis teisme aiškino, kad savo komentaruose apie galimai „nusuktus tūkstančius“ minėdamas „Andriuką“, neturėjo omenyje A. Tapino. Parlamentaro gynėjos pabrėžė, kad politikas, keldamas klausimus apie paramos Ukrainai akcijų skaidrumą, tiesiog siekė įgyvendinti bendrąjį gėrį, tai yra vykdyti paramos panaudojimo kontrolę. R. Žemaitaitis prašė teismo A. Tapino ir viešosios įstaigos „Laisvės TV“ ieškinį atmesti.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

newmore

Ramiai! Viskas tvarkoje! Padėtis kontroliuojama!

kauniete

Tikrai laikas valyti tik paskutinis komentaras turėjo kelis prasmingus žodžius LAIKAS VALYTI tik tuos du nes valyti reikia ir tapinus ir valinskus ir žemaitaičius ir visa šutve seimo Nejaugi jus nesuprantat kad jie visi šiukšlės sedi seime ir varo savo biznius pasipeša ir vėl kartu vagia ir vėl pešasi nepasidalina vienas kito niekšybes išsipasakoja prie butelio paskui vienas kita šūdais drabsto vienas kita išduoda Baikit nuodyti savo smegenys tos janutienės propaganda ryt tapinas jai daugiau sumokės jin šiks ant to žemaitaičio Lietvei susikaupkit galvokit apie savo atiminėjamus vaikus juk tai ju visu darbas tokia politika iš jankiu o jus aiškinatės nepaaiškinama padėti Paklausykit ger Vaitkaus atsipeikėsit buvau valstiečiu gerbėja o dabar atsisuko medalio kita puse gerbiau Širinskiene kol neišgirdau jos palaikima nausėdos kratyti jusu namus lyst i jusu busta ir gasdinant jusu vaikus viska išvokti išvežti be jokio teismo Supratau kad ir ta poniutė už save kovoja

Lietuva džiaugiasi

Pagarba Tapinui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS