Panika dėl kompensuojamų vaistų: dalis dingo iš kainyno | Diena.lt

PANIKA DĖL KOMPENSUOJAMŲ VAISTŲ: DALIS DINGO IŠ KAINYNO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ramina: nuo liepos įsigaliosiantis kompensuojamų vaistų kainynas dar nepatvirtintas, žmonėms reikalingi vaistai iš jo nedings.

„Tikrai neleisim, kad dingtų žmonėms vaistai, kurie reikalingi gydymui“, – antradienį opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje sakė ministras.

Jis buvo pakviestas atsakyti į klausimus dėl trečiojo ketvirčio kompensuojamų vaistų kainyno. Konservatoriai baiminasi, kad iš jo gali dingti maždaug šimtas preparatų.

„Gamintojų skaičiavimu, 103 preparatai visai nepateko į kainyną, nors juos pirmą ketvirtį vartojo 93 tūkst. gyventojų“, –  savo pranešime spaudai skelbė konservatorius Antanas Matulas.

Ministras gamintojų kreipimusis į politikus sako esant bandymu daryti spaudimą ir daryti įtaką deryboms dėl vaistų kainų.

„Tai, ką daro vaistų gamintojai kreipdamiesi į jus ir bandydami spausti mus, yra niekas kitas kaip bandymas įtakoti derybas, nes kainynas nepatvirtintas. Mes nežinome, kiek vaistų gali iškristi, kiek negali iškristi, tai žinosime, kai baigsim derybas“, – sakė ministras.

„Mes galvosim, ką daryti, kad vaistai, kurie būtini, niekur nedingtų“, – pažymėjo A. Veryga.

Kartu jis pripažino, kad dalis šiuo metu kompensuojamų vaistų iš kainyno bus išbraukti, nes kai kurie jau yra atgyvenę.

„Pasenę atgyvenę vaistai – kai kuriems vaistams laikas kristi iš kainyno, mes turime daug kompensuojamų vaistų, kurie jau nenaudojami civilizuotam pasaulyje“, – kalbėjo ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

VYTAUTAS

NA TURĖJOM DEBILŲ,BET ČIA VIRŠŪNĖ.

tik taip

duobkasiai trina rankas jiems darbo bus per akis kol vadovaus veryga ir jo salininkai buve gidytojo pacientai su psichikos problemom

SENJORE UBAGE

SMAUK MINISTRE SERGANCIUS ,SMAUK.KUO MAZIAU LIKS TUO VISAI MEDICINOS SISTEMAI DAUGIAU LIKS;IR ALGOM IR LOVIAMS DELIKATESAIS PRIPILDYTI. O TIE PALIEGELIAI TEGU SAU ISMIRSTA.TADA IR SODRA ATSIGAUS IR DAKTARAM ALGOS ISAUGS. S M A U K , S M A U K KUO STIPRIAU!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS