STT: išeitinių mokėjimo tvarka gydymo įstaigose kelia korupcijos riziką | Diena.lt

STT: IŠEITINIŲ MOKĖJIMO TVARKA GYDYMO ĮSTAIGOSE KELIA KORUPCIJOS RIZIKĄ

  • 3

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sako, kad nepakankamas išeitinių išmokų mokėjimo sveikatos priežiūros įstaigose dirbantiems asmenims teisinis reguliavimas gali mažinti skaidrumą ir patikimumą šioje srityje bei turėti įtakos galimų piktnaudžiavimo atvejų augimui.

Tokią išvadą STT pateikė antikorupciniu požiūriu įvertinusi Sveikatos priežiūros įstaigų įstatymą.

Kapi ketvirtadienį informavo tarnyba, vertinimas atliktas atsižvelgus į viešojoje erdvėje keliamus klausimus dėl minimose įstaigose darbo santykius nutraukiantiems darbuotojams mokamų išeitinių išmokų.

Vertinimo metu nustatyta, jog dabartinis teisinis reglamentavimas nėra pakankamas, kadangi jame nėra numatyta išeitinių išmokų mokėjimo ribojimo sąlygų. Pasak STT, tai ypatingai aktualu vykstančios sveikatos priežiūros įstaigų tinklo pertvarkos metu.

Tarnybos nuomone, dėl to galimos tokios situacijos, kai tas pats asmuo, gavęs išeitinę išmoką, netrukus gali vėl įsidarbinti toje pačioje įstaigoje ir gauti darbo užmokestį.

STT atkreipia dėmesį į švietimo sektoriuje, valstybės tarnyboje ir privačiame sektoriuje galiojančią tvarką, kai išeitinių išmokų mokėjimas nutraukiamas ar jos grąžinamos tuo atveju, kai asmuo įsidarbina toje pačioje ar iš tų pačių finansavimo šaltinių išlaikomoje darbovietėje.

Tarnyba siūlo Sveikatos apsaugos ministerijai keisti įstatymą arba jame reglamentuoti nuostatas, kurios ribotų išeitinių mokėjimą šios srities darbuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tiesa

Jie neišeina nei 65, nei 75 metų sulaukę. Atvirkščiai, būdami virš 65 metų dirba keliais etatais ir atsakingos pareigose net jei jų pačių proteluai suėsti Alzheimerio ar pragerti dar nuo tarybinio rašalo gėrimo kibirais laikų. Vaikai jų išsigimę,daug narkotikų paveiktų ir niekad nieko nedirbančių. Todėl jie išeiti begali. Niekaip. Bet jie laisvai gali tiek psichologiškai užkapoti jaunus medikus, kad jie nusižudo ar persikvalifikuoja į statybininkus ar masažistes darančias masažą su laiminga pabaiga. Ar išeitinės jūs, jei būdami 70 metų ir drebančiomis alkoholiko rankom vus dar turėtumėt licenciją ir kasdien grynais į kišenę gautumėte tiek, kad galėtumėt išlaikyt vusus savo nedirbančiys narkomanys vaikus ir idiotus anūkus?

O kur

nekelia!?

ALGIRDAS.

O semūnai , AR TEIĖTAI GAUNA IŠEITINES PAŠALPAS , NES JIE PRAKTIŠKAI DIRBA PAGAL TERMINUOTAS SUTARTIS 1 KADECIJAI , JIE ŽINO KADA BAIGSIS JŲ ĮGALIOJIMAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS