STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei | Diena.lt

STT LIUDIJUSI A. ARMONAITĖ: SAKYČIAU, KAD TAI YRA KENKSMINGA VALSTYBEI

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) aiškinantis galimas korupcijos apraiškas krašto apsaugos sistemoje, pareigūnams pirmadienį liudijo ir ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Atsakiau į klausimus, kuriuos tyrėja pateikė. Džiaugiuosi, kad galiu padėti“, – BNS pirmadienį po apklausos teigė A. Armonaitė.

„Atsakinėjau į klausimus šiek tiek apie investicijas gynybos srityje, būtent Krašto apsaugos ministerijos bendravimą ir nebendravimą“, – sakė politikė.

Ministrė patikino esanti pasiruošusi pareigūnams „toliau suteikti visą informaciją“, tačiau detaliau liudijimo nekomentavo.

Apie tai, jog buvo pakviesta atsakyti į STT klausimus dėl krašto apsaugos sistemos valdančiosios Laisvės partijos lyderė pirmadienį informavo feisbuke.

Aplinkybių patikslinimą STT atlieka dėl pareigas paliekančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko viešai pasakytų žodžių apie galimus bandymus papirkti krašto apsaugos sistemos darbuotojus ir patirtą spaudimą, susijusį su viešaisiais pirkimais.

„Gaila, kad dėl asmeninių motyvų kai kurių politikų mesti šešėliai kelia nepasitikėjimą visa mūsų krašto apsaugos ir pirkimų gynybai sistema“, – feisbuke prieš apklausą rašė A. Armonaitė.

Ji tvirtino per kadenciją susitikusi su tūkstančiais užsienio ir Lietuvos kompanijų, į ministeriją kreipdavosi ir gynybos pramonės įmonės.

Pasak A. Armonaitės, Ekonomikos ir inovacijų ministerija su investuotojais dirba pristatydama augimo galimybes Lietuvoje. Ministrė sakė, kad jos ir komandos susitikimai su investuotojais yra vieši, skelbiami darbotvarkėse, pranešimuose spaudai, socialiniuose tinkluose.

„Visos gynybos srities įmonės buvo nukreiptos ir į Krašto apsaugos ministeriją. Deja, nei viena iš jų iki šiol Lietuvoje neįsikūrė“, – rašė politikė.

„Siekdama kuo greičiau išsklaidyti tvyrančias abejones, noriai ir išsamiai atsakysiu į visus užduotus klausimus ir papasakosiu tyrėjams tai, ką žinau“, – pridūrė ji.

Sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei.

Prieš apklausą ministrė žurnalistams sakė besitikinti, kad jos atsakymai „prisidės prie (situacijos – BNS) aiškumo“.

„Apskritai, žinoma, man asmeniškai kaip ministrei yra neįtikėtina, blogąja prasme, kad per 30 metų Lietuvoje neatsirado nė viena reikšmingesnė tiesioginė užsienio investicija gynybos srityje. Sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei“, – kalbėjo A. Armonaitė.

STT anksčiau pirmadienį liudijęs kandidatas į gynybos ministrus Laurynas Kasčiūnas BNS sakė pareigūnams papasakojęs apie Krašto apsaugos ministerijos uždarumą užsienio investuotojams.

„Iš savo pusės galiu pasakyti, kad atvirumo galėtų būti daugiau“, – teigė A. Armonaitė.

Anksčiau STT apklausė Seimo narį liberalą Raimundą Lopatą, A. Anušauską bei buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką.

Atsistatydinimo pareiškimą įteikęs A. Anušauskas teigė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Ministras vėliau švelnino toną ir tvirtino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

„Reikėtų galvoti, ką kalbi, nes kai išeina iš pareigas paliekančio ministro lūpų tokie žodžiai, tai sukelia milžinišką nepasitikėjimo efektą visuomenėje“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė.

GALERIJA

  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
  • STT liudijusi A. Armonaitė: sakyčiau, kad tai yra kenksminga valstybei
I. Gelūno / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

manau

VOGTI kenksminga valstybei, o ne išsiaiškinti vagis.

Anonimas

jei dydelės sumos kaltu nebus.

Kęstas

Karo kurstytojai nerimsta. Pernelyg daug davėme jiems valdžios. Trečiasis pasaulinis karas, kuriam Lietuvos valdžia taip energingai ruošiasi, tęsis 72 minutes. Po to mes visi būsime negyvi. Tiems iš mūsų, kurie dar esame tikintys ir kurie nenumirsime per pirmas dvi minutes, reikės daug kunigų, kad pasiruošti mirčiai. Atrodo, kad visa Lietuva nesupranta realybės ir gyvena Žalgirio mūšio laikais. Mes čia atsilaikysime kelias dienas, o po to ateis sąjungininkai su jų vėliavomis. Jei karas bus, mes visi žūsime. Jei karo nebus, tai mes, mažytė Lietuva, be reikalo švaistome mūsų pinigus, viršydami tuos nelaimingus du procentus karui, du procentus, kuriuos pažadėjome. Bet kokiu atveju tai yra viena didelė lietuviška kvailystė. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS