V. Čmilytė-Nielsen neskuba vertinti, ar M. Sinkevičius turėtų trauktis iš mero pareigų | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN NESKUBA VERTINTI, AR M. SINKEVIČIUS TURĖTŲ TRAUKTIS IŠ MERO PAREIGŲ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen neskuba vertinti, ar teisėsaugos įtarimų dėl galimai neteisėtai pasisavintų lėšų sulaukęs Mindaugas Sinkevičius turėtų pasitraukti iš Jonavos mero pareigų. Tačiau, jos teigimu, pirminiai politiko sprendimai suspenduoti narystę socialdemokratų partijoje ir pareigas Lietuvos savivaldybių asociacijoje (LSA) buvo adekvatūs.

„Sinkevičius priėmė tuos būtiniausius žingsnius, būtiniausius sprendimus pirmoje stadijoje – visų pirma suspendavo Savivaldybių asociacijos prezidento poziciją, kaip ir kitus žingsnius. Tai sakyčiau, kad ta pirminė reakcija yra adekvati“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„O tas statusas, kurį jis dabar turi, suponuoja dvi galimas baigtis. Tai aš manau, kad šiame etape nekaltumo prezumpcija visgi galioja“, – atsakė Seimo pirmininkė, paklausta, ar M. Sinkevičius turėtų pasitraukti iš mero posto.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę įtarimų dėl galimai neteisėtai pasisavintų tarybos nario veiklai skirtų lėšų sulaukė Jonavos meras M. Sinkevičius. Jis laikinai sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) bei paprašė Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) organizacijos valdybos laikinai stabdyti jo pareigas.

Prokuratūra, atlikusi tyrimą, gavo duomenis apie tai, kad 2019–2023 m. laikotarpiu už kanceliarines lėšas M. Sinkevičius galimai įsigydavo asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei apmokėdavo sutuoktinės naudojamo mobilaus ryšio telefono išlaidas. Taip pat gauta duomenų, kad Jonavos rajono savivaldybės administracijai buvo pateikiami galimai suklastoti išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Skaičiuojama, kad M. Sinkevičiui neteisėtai buvo išmokėta daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaunietis

Tai vistai jau seniai reikejo pasitraukti is pirmininkes pareigu bet nesitraukia. Tai Sinkevicius turedamas toki pavyzdi turi pilna teise nesitraukti. Jo pazeidimai smulkmena pries tai kiek Cmil pridare

Lazda turi 2 galus

Stai taip, del "30 sidabriniu" buna "prasiktas" visas gyvenimas ir garbe...

KGB \\\\\.../////

paskutinis ir liamiamas žodis.___Šunyčiai,neinkštikite.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS