V. Mitalas apie koalicijos sutartį: reikia eiti ambicingiau tos sutarties vykdyti | Diena.lt

V. MITALAS APIE KOALICIJOS SUTARTĮ: REIKIA EITI AMBICINGIAU TOS SUTARTIES VYKDYTI

Valdančiosios Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas teigia, kad be „darnaus mechanizmo“ bus sunku ar net neįmanoma realizuoti Vyriausybės programoje ir koalicinėje sutartyje suplanuotus darbus.

Tokią nuostatą vienas iš Seimo pirmininkės pavaduotojų išsakė komentuodamas vis dažniau ir garsiau mažųjų valdančiosios koalicijos partnerių keliamą siekį sukurti koalicinę tarybą.

Tiesa, pastaruoju metu pasigirdo ir raginimų peržiūrėti koalicinę sutartį. Apie tokį poreikį LRT portalui užsiminė Laisvės partijos vicepirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. V. Mitalas tokius siekius komentuoja šiek tiek atsargiau.

„Dėl koalicinės sutarties, man atrodo, kad yra svarbu ne peržiūrėti, o vykdyti ją, nes ten yra daug teisingų dalykų užkoduota, reikia įsivertinti kas pavyko, o kas dar nepavyko ir eiti ambicingiau tos koalicinės sutarties vykdyti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

Reikia įsivertinti kas pavyko, o kas dar nepavyko ir eiti ambicingiau tos koalicinės sutarties vykdyti.

Tačiau politikas, kaip ir ne vienas jo kolega iš valdančiosios koalicijos „mažųjų“ partijų, pažymėjo manąs, kad jau yra metas įkurti koalicijos tarybą. Jo teigimu, toks instrumentas, apie kurio atsiradimą kalbėti vengia konservatoriai, galėtų patobulinti valdančiosios daugumos darbą.

„Aš tikiuosi, kad iki pavasario sesijos tuos naujus formatus pavyks sukurti ir įgyvendinti“, – sakė Laisvės partijai priklausantis parlamentaras.

V. Mitalo teigimu, tokie sprendimai būtini žvelgiant į ateitį. „Laisvietis“ šiame kontekste užsiminė, kad nesant darnaus mechanizmo daugumoje, būtų sunku realizuoti darbus, kurie numatyti koalicinėje ar Vyriausybės programoje.

„Pavasario–rudens sesijoje kaip tik sukaks Vyriausybės darbo pusiaukelė. Ji yra pats svarbiausias etapas, leidžiant į gyvenimą sistemines reformas. Man atrodo, kad darbų bus sočiai, sunkių balsavimų bus sočiai ir nepriklausomai nuo to, ypač jei pavyks užversti puslapį su pandemijos valdymu, galbūt tvarkantis ir su kitais iššūkiais, reikės padaryti taip, kad kiti likę darbai, kurie užfiksuoti Vyriausybės darbų programoje ir koalicinėje sutartyje, būtų įgyvendinti. Man atrodo, kad be darnaus mechanizmo tas bus labai sunku ar net neįmanoma padaryti“, – svarstė V. Mitalas.

„Kad reikia tartis daugiau, man atrodo, tai visi mato, girdi ir supranta. Ir tie patys konservatoriai tokį lūkestį turi“, – pridūrė politikas.

Liberalų sąjūdžio vadovė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen praėjusią savaitę interviu Eltai teigė, kad atėjo metas iškelti klausimą dėl koalicinės tarybos sukūrimo. Ji taip pat neatmetė, kad galėtų būti keičiama ir koalicinė sutartis, tačiau, pasak jos, greičiausiai tokį klausimą būtų galima svarstyti tik tada, kai Vyriausybė susitvarkys su šalį užklupusiomis krizėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Susidarė vaizdas

Kad „Laisvės partija“ tarnauja Rusijai! Tai akivaizdūs ultrakairieji, o ne jokie jie ne liberalai!

V. Mitalas

skydelį užsimovė, kad niekas nepažintų jo.

Klpd.

Nėr su kuo eit, a'ne Mitalai? Tik liberkonservatoriai draugauja ir dar šiaip taip lieka kartu..:D).Kitaip viskas subyrėtų pa kibini mat ir būtų šiai valdžiai galas... Taip būna ir santuokoje - vienas kito nemyli, nemėgsta, bet apsimeta kad viskas gerai. Kas dar iš seimo partijų ar ,,mišrūnų"su jumis eitų be šitų ciniškų savanaudžių?Tik išdavikai. O tie jau seniai visi išlakstė kas kur:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS