Vertins, ar spaudos konferencijose su kandidatu E. Vaitkumi gali būti paslėptos politinės reklamos | Diena.lt

VERTINS, AR SPAUDOS KONFERENCIJOSE SU KANDIDATU E. VAITKUMI GALI BŪTI PASLĖPTOS POLITINĖS REKLAMOS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė pasiaiškinti, ar signataro Zigmo Vaišvilo Seime rengiamos spaudos konferencijos su kandidatu į prezidentus Eduardu Vaitkumi nėra laikytinos nežymėta politine reklama.

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje komisijos narys Andrius Vaišnys pasiūlė VRK pasidomėti minėta situacija.

„Tai visas ciklas spaudos konferencijų ir dalyvauja vienas kampanijos dalyvis, norintis tapti kandidatu į prezidentus. Į tuos renginius savo rūmuose nereaguoja nei Seimo kancleris, nei Seimo valdyba. Mes galėtume ir, manau, turėtume pagal Rinkimų kodeksą tai įvertinti“, – kalbėjo A. Vaišnys.

„Jų turinyje gali būti, jog yra Rinkimų kodekse aprašytos nežymėtos politinės reklamos atvejų“, – svarstė VRK narys.

Jis pasiūlė peržiūrėti ir įvertinti nuo praėjusių metų gruodžio 29 d. Z. Vaišvilos rengtas spaudos konferencijas.

Pagal Seimo svetainės duomenis, nuo šios datos Z. Vaišvila parlamente rengė 11 spaudos konferencijų, iš kurių devyniose dalyvavo bei pasisakė E. Vaitkus.

VRK tokiam siūlymui pritarė bendru sutarimu. Sprendimą, ar pradėti tyrimą dėl spaudos konferencijų, komisija priims vėliau.

„Surenkame informaciją, peržiūrime įrašus ir tada spręsime dėl tyrimo pradėjimo“, – apibendrino VRK pirmininkė Lina Petronienė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį VRK registravo antrosios kadencijos siekiantį Gitaną Nausėdą, konservatorių keliamą Ingridą Šimonytę bei Laisvės partijos atstovą Dainių Žalimą kandidatais prezidento rinkimuose.

Dėl kitų pretendentų į kandidatus – savarankiškai išsikėlusių Igno Vėgėlės ir E. Vaitkaus, partijos „Nemuno aušra“ įkūrėjo Remigijaus Žemaitaičio, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamo Giedrimo Jeglinsko, Darbo partijos pirmininko Andriaus Mazuronio – VRK turėtų apsispręsti iki balandžio 11 d.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Mikas

Profesorius Eduardas Vaitkus drąsus, sąžiningas už taiką agituojantis vienintelis ...būsimas Lietuvos prezidentas.

Privet ir goodbai

Uvažajemo Tovariščiaus Vaitkaus vieta prie cylophano čiužinio, gales abu dainuot banditski peterburg užsigerdami čifyru. Nupezes vatinis tovariščius išsiilgęs brežnevo laikų ir pamėlynavusių vištų su vengriškais žirneliais po blatu iš po prekystalio

Studentas

Mūsų kursas siūlo prisidėti prie studentų ir balsuoti už Vėgėlę. Pažįstame šį žmogų ir pritariame jo veiksmams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS