Aukštojo mokslo reforma: ką turi žinoti stojantieji į aukštąsias mokyklas? | Diena.lt

AUKŠTOJO MOKSLO REFORMA: KĄ TURI ŽINOTI STOJANTIEJI Į AUKŠTĄSIAS MOKYKLAS?

  • 0

„Stojantiesiems svarbu žinoti vieną dalyką – visos programos, kurių priėmimas yra paskelbtas ir į kurias yra priimami studentai, yra teisėtos, legalios ir jose studijuojantys studentai tikrai baigs studijas. Galbūt baigs ne taip pat besivadinančiame universitete, bet tikrai ne blogesniame“, – tikina švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas.

Pasak G. Viliūno, svarbiausia yra rinktis ne aukštąją mokyklą, o studijų kryptį.

„Reikėtų išsiaiškinti, ar studijų kryptis yra stipri. Iš tiesų yra krypčių, kurias vykdo daugybė mokyklų. Net ir geriausiose aukštosiose mokyklose yra programų, kurios nėra tokios stiprios, ir tose aukštosiose mokyklose, kurios kritikuojamos kaip silpnos arba nykstančios, yra stiprių dalykų“, – pataria švietimo ir mokslo viceministras.

Kalbėdamas apie iššūkius švietimo sistemai, G. Viliūnas mažėjantį studentų skaičių įvardija kaip vieną iš aukštojo mokslo krizės priežasčių.

„Mokyklos ir profesoriai gali būti stiprūs, tiesiog studentų nebesusirenka. Vaikų gimė mažiau prieš 18–19 metų. Pirmoje stojimo pakopose siūloma per 700 programų, bet neabejojame, kad jų skaičius mažės“, – sako pašnekovas.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS