Dauguma netiki bažnyčios pajėgumu išaiškinti pedofiliją | Diena.lt

DAUGUMA NETIKI BAŽNYČIOS PAJĖGUMU IŠAIŠKINTI PEDOFILIJĄ

  • 3

Dauguma Lietuvos gyventojų netiki, kad Lietuvos katalikų bažnyčia yra pajėgi išaiškinti galimus pedofilijos atvejus, rodo LRT trečiadienį paskelbta naujausia „Baltijos tyrimų“ apklausa.

Jos duomenimis, 20 proc. Lietuvos gyventojų tiki tuo, kad Lietuvos katalikų bažnyčia pati gali išsiaiškinti galimus pedofilijos atvejus šioje institucijoje. Dauguma apklaustųjų (69 proc.) nurodė tuo netikintys, nes bažnyčia tokius atvejus yra linkusi dangstyti.

Kas dešimtas gyventojas neturėjo nuomonės ar neatsakė į šį klausimą.

Kad Lietuvos katalikų bažnyčia pajėgi pati išsiaiškinti galimus pedofilijos atvejus, kiek labiau už kitus tiki moterys, vyresni nei 50 metų žmonės, pensininkai, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Bažnyčios gebėjimu pačiai išsiaiškinti galimus pedofilijos atvejus dažniau netiki vyrai, 30–49 metų žmonės, rajonų centrų ir mažesnių miestų gyventojai, respondentai su aukštesniu nei vidurinis išsilavinimu, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Apklausa taip pat rodo, kad pasitikintys bažnyčia labiau pasitiki jos sugebėjimu išsiaiškinti galimus pedofilijos atvejus šioje institucijoje (29 proc. tuo tiki ir 60 proc. netiki), nei tie, kurie nepasitiki bažnyčia (9 proc. tuo tiki ir 84 proc. netiki).

Didžiausią įtaką gyventojų atsakymams turėjo lankymosi bažnyčioje dažnumas – daugiau nei pusė tų, kurie į bažnyčią ateina kartą per savaitę ar dažniau, nurodė tikintys šios institucijos gebėjimu pačiai išsiaiškinti tokius atvejus (56 proc. tuo tiki ir 32 proc. netiki).

Tokių atvejų išaiškinimu tiki ir trečdalis besilankančių nors kartą per mėnesį (35 proc. tuo tiki ir 54 proc. netiki). Tarp tų, kurie lankosi tik kelis kartus per metus (15 proc. tuo tiki ir 74 proc. netiki) ar niekada nesilanko (4 proc. tuo tiki ir 85 proc. netiki) absoliuti dauguma netiki tuo, nes mano, kad bažnyčia tokius atvejus linkusi dangstyti.

Reprezentatyvią Lietuvos gyventojų apklausą LRT užsakymu rugpjūčio 24 – rugsėjo 5 dienomis atliko rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“. Tyrimo metu apklausta 1016 Lietuvos gyventojų, rezultatų paklaida neviršija 3,1 procentinio punkto.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Katalikiškos mokyklos mokinys.

Kaip jie aiškinsis,jeigu ten ištisa jų irštva.Varnas varnui akies, juk nekerta.Dėl akių "nubaudžia",o paskui perkelia į kitą parapiją ir viskas tęsiasi toliau.

nusidejeliai dievo tarpininkai

baznycia tik yra pajegi skleisti pedofilija siandien kas antras kunigas pidariuga

Ar tikrai

baznycia yra pedofilijos blogis?Tikrai saliamoniska replika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS