Be elektros – 12 tūks. vartotojų, uoste įstrigo 10 laivų, ugniagesiai kviesti 300 kartų | Diena.lt

BE ELEKTROS – 12 TŪKS. VARTOTOJŲ, UOSTE ĮSTRIGO 10 LAIVŲ, UGNIAGESIAI KVIESTI 300 KARTŲ

  • 6

Dėl stipraus vėjo ir lietaus šeštadienio vakarą be elektros buvo apie 12 tūkst. vartotojų, į Klaipėdos uostą įplaukti negali keturi laivai, o išplaukti – šeši.

Ugniagesiai gavo maždaug 300 pranešimų apie stipraus vėjo neatlaikiusius ir ant kelių ar kitų vietų nuvirtusius arba pavojingai pasvirusius medžius ar dideles šakas bei stogų dangas.

Elektros neturi 12 tūkst. vartotojų

„Energijos skirstymo operatoriui“ (ESO) šeštadienio pavakarę per kelias valandas pavyko atkurti elektros tiekimą tūkstančiams vartotojų.  

„Pavyko atkurti elektros tiekimą dešimtims tūkstančių vartotojų vos per kelias valandas pučiant labai stipriam vėjui“, – BNS prieš 21 val. pranešė ESO atstovė Rasa Juodkienė.  

Šiuo metu elektros energijos dar neturi apie 12 tūkst. vartotojų, nors yra daugiau negu 1,6 tūkst. gedimų.

„Ypač daug pataisyti linijų pavyko Alytaus regione, kuris dar neseniai buvo vėjo tiesiog nusiaubtas. Šiuo metu čia elektros energiją ESO stengiasi atskurti 1,8 tūkst. vartotojų, o vos prieš kelias valandas šis skaičius viršijo šešis ir vėliau keturis tūkstančius atjungtų vartotojų“, – teigė ji.  

ESO duomenimis, Utenos regione elektros dar neturi daugiau nei 2,8 tūkst. vartotojų, o Vilniaus  – 3,4 tūkst., Kauno  – 1683 vartotojai, o Alytaus – 1889 vartotojai.

Panevėžio regionas išlieka mažiausiai paveiktu – be elektros yra 532 vartotojai, Klaipėdos – 1022, o Šiaulių regione – 1132 vartotojai. 

Dažniausiai nuo stipraus vėjo virstantys medžiai ir lūžtančios šakos nutraukia elektros laidus.

Pasak jos, šeštadienį vienu metu buvo fiksuota daugiau negu 15 tūkst. gedimų.

Uoste įstrigo 10 laivų 

Klaipėdos uoste laivų eismas dėl didelio vėjo teberibojamas (nuo penktadienio 19.30 val.) , įstrigo 10 laivų. 

„Šiuo metu įplaukti į uostą nori keturi laivai, o išplaukti – šeši“, – BNS teigė Uosto direkcijos atstovė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Pasak jos, vėjo greitis 19 metrų per sekundę.

Kolkas jokių incidentų nefiksuota – bangos laivams nepakenkė, jie neapgadinti.

Ugniagesiai-gelbėtojai vyko į daugiau nei 300 iškvietimų

Nuo 6 val. ryto iki 18 val. ugniagesiai-gelbėtojai sulaukė 293 iškvietimų.

„Ir plius minus dar 50 išvykimų iki dabar (maždaug 19.30 val. – BNS)“, – BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas Dainius Vedrickas. 

„Labiausiai jaučia vėja centrinė Lietuvos dalis ir vakarinė“, – teigė jis.

40 kartų gelbėtojai buvo iškviesti Klaipėdos apskrityse, Kauno – 53, Alytaus – 33, Šiaulių – 35 kartus. Kituose regionuose gelbėtojai sulaukė mažiau iškvietimų.

10 atveju medžiai virto ant automobilių ir juos apgadino, pavyzdžiui, Vilniuje, Muitinės gatvėje medis kliudė net keturis automobilius. Dar Kaune apgadinti keli, o Tauragėje vienas automobilius.  

Devyni atvejai fiksuoti, kai medžiai nutraukė elektros laidus ar užvirto ant pastatų. Anykščių rajone didelis beržas užvirto ant pirties.

Pasak D. Vedricko, žmonės nenukentėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

>paprašykit

...už atskirą mokestį..:D)

paprasykit Kreivo aferisto

pamelzes ventiliatoriu kibira elektros atnes tiesiai y namus.

Nesijaudinkit

vistiek tą dieną įskaičiuos į sąskaitą..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS