Galutinai išjungiami senieji pagalbos tarnybos telefonai – lieka 112 | Diena.lt

GALUTINAI IŠJUNGIAMI SENIEJI PAGALBOS TARNYBOS TELEFONAI – LIEKA 112

  • 3

Penktadienį bus galutinai išjungti senieji pagalbos tarnybos telefonai, lieka vienas skubiosios pagalbos numeris – 112.

Numeriais 01, 02, 03, 101, 102, 103, 011, 022, 033 tarnybos nebuvo pasiekiamos jau nuo pernai spalio, iki šiol jais paskambinus vartotojai lietuvių ir rusų kalbomis dar girdėjo informacinį pranešimą, kuriuo buvo siūloma naudotis numeriu 112.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos, galutinai išjungus senuosius pagalbos numerius, bus galima atsisakyti nuo Sovietų Sąjungos laikų likusio tarpmiestinio prefikso 8 – vietoje jo bus galima įvesti telekomunikacijų tinkluose vieningą tarptautinį prefiksą 00.

Paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112, skambučių operatoriai pasirūpina, kokias skubiosios pagalbos tarnybas reikia informuoti apie pagalbos poreikį. Šiuo numeriu galima skambinti iš bet kokio telefono įrenginio, taip pat ir be SIM kortelės.

Kaip 2019 metais nusprendė Vyriausybė, 2021-ieji buvo paskutiniai metai, kai tarnybos galėjo pereiti prie numerio 112, paskutinė prie visuotino numerio prisijungė greitosios medicinos pagalbos tarnyba.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Yra žmonių kurie nesupras ką reiškia vietoje 8 ir kaip bus 00.Paaiškinkite kaip tai atrodo ir kaip tai bus ,ir kaip yra dabar po pakeitimų.Man viskas aišku,bet jeigu Lietuva dar ne Europa o taip sakoma yra, kaip žmonės susidure su valstybinėmis įmonėmis ,kuriose yra netvarką,tai visada pasakoma yra ,Lietuva dar ne Europa,toli dar iki jos.Tai kam daryti kaip Europoje.

Sūduvis

Kodėl viskas Lietuvoje daroma kad eiliniams gyventojams būti kuo blogiau? Tur būt senesnės kartos žmonės atsimena gerą Tarybinį multiką kuriame ALBERTAS kuriam kažkas sukeitė ratelius ir save vadino SATREBLA ir vaikščiojo atbulas taip ir mūsų valdžiažmogiam kažkas sukeitė ratelius bet neatsranda kas juos atkeistų.

Anonimas

Vietoj kol kretaus numerio konkrečiai tarnybai.. vienas bendras..kad bardakelis didesnis būtų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS