Palaikymą I. Vėgėlei išsakęs klebonas pateikė atsakymus VRK: mano, kad komisija peržengė ribas | Diena.lt

PALAIKYMĄ I. VĖGĖLEI IŠSAKĘS KLEBONAS PATEIKĖ ATSAKYMUS VRK: MANO, KAD KOMISIJA PERŽENGĖ RIBAS

Mišių metu kandidatui į prezidentus Ignui Vėgėlei palaikymą išsakęs klebonas Vilius Sikorskas tikina, kad šia malda Kanonų teisė pažeista nebuvo. Taip dvasininkas teigia oficialiame atsakyme Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK). Visgi, jis abejoja, ar pateikdama šią užklausą VRK neperžengė ribų ir etikos normų.

„Manau, kad VRK perlenkė pateikdami asmeninius klausimus. Jie neturi teisės klausti mano asmeninių pažinčių, bet viską pateikiau sąžiningai. Manau, kad pažeista ir etika“, – Eltai teigė V. Sikorskas, savo atsakyme nurodęs I. Vėgėlės nepažįstantis.

Išlaužo parapijos klebono vertinimu, Kanonų teisė nebuvo pažeista. Pasak jo, remianti Kanonų Teisės Kodekso 901 kan. nustatyta, kad „Kunigas turi teisę skirti mišias už kiekvieną“.

„Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta bei tikinčiųjų teisę ir mano, kaip klebono pareigą, esu įsitikinęs, kad toks bendruomeninės maldos maldavimas visiškai atitinka visą Bažnyčios mokymą apie liturginių šventimų tikslus, formas ir turinį“, – savo atsakyme VRK dėstė V. Sikorskas.

ELTA primena, kad šventiniu laikotarpiu socialiniuose tinkluose imta dalintis Išlaužo bažnyčios Piemenėlių mišių vaizdo įrašu, kuriame parapijos klebonas V. Sikorskas reiškia paramą vienam iš kandidatų prezidento rinkimuose I. Vėgėlei.

„Trokštame, kad mūsų vadovo rinkimai būtų paremti mūsų visų atsakomybe, meile. Asmeniškai reiškiu didžiulę simpatiją advokatui Vėgėlei – tai yra mano malda. Kiekvienas palydėkite savo favoritą“, – mišių metu kalbėjo V. Sikorskas.

Tokie klebono pasisakymai sutikti nevienareikšmiškai – vaizdo įrašas „Facebook“ sulaukė ir kritikos, ir pagyrų.

Pats V. Sikorskas sako neturėjęs jokių agitacinių intencijų, o maldos metu I. Vėgėlės pavardė jam tiesiog spontaniškai išsprūdo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

kunigelis

žino ,jog Vegeles seima valdo Vilpra ,tai galvojo parems 'baznycia' kai isrinks,bet ,kas Vegele stumia ,gal konservatoriai i ?

Burzuazinis nacionalistas

Nei vienas konservliberastas, komuniaga ar iskrypnarkomanu partiju nariai negali papulti i valdzia. Jau pakaks Lietuvos naikinimo, greit ir kalba prarasim!

ai

beretnykam labai netinka, kad ne uz anuka agitavo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS