Blogi kiti, tik ne konservatoriai | Diena.lt

BLOGI KITI, TIK NE KONSERVATORIAI

Oponentus dėl menkesnių įtarimų su žemėmis maišę konservatoriai į prieštaringai vertinamas situacijas įsipainiojus saviškiams agresyvumo nestokoja. Tiesa, puolami ne saviškiai, o žurnalistai, kaip šie išdrįso suabejoti „šventaisiais konservatoriais“.

Naujausias to pavyzdys – po LRT tyrimo paaiškėjo, kad „Igničio grupės“ akcijų turi ir šio ryšio nebuvo deklaravę net du Vyriausybės nariai: finansų viceministras Gediminas Norkūnas ir energetikos ministras Dainius Kreivys. Pastarasis yra susijęs su įmone, turinčia „Igničio“ akcijų.

Atrodytų, kad, paaiškėjus šiems faktams, politikams tereikėjo viešai viską paaiškinti ir, greičiausiai, nebūtų likę jokio kriminalo. Tačiau tai būtų smūgis valdančiųjų arogancijai, tad D. Kreivys viešai drėbė, kad neketina viešai deklaruoti savo jokių ryšių su „Ignitis grupe“.

Net puolė postringauti, kad Energetikos ministerija nepriima jokių sprendimų dėl šios grupės veiklos. Formaliai „Ignitis grupę“ kontroliuoja Finansų ministerija, tačiau D. Kreivys melavo, esantis visai ne prie ko. Juk būtent jis aktyviai rūpinasi vėjo parko jūroje projektu, o ten jau kyšo „Igničio“ ausys.

Juk konservatoriai garsiai suokia, kad Vyriausybėje gali dirbti tik nepriekaištingos reputacijos žmonės. Tik atrodo, kad jie tokią nuostatą taiko tik oponentams.

Tai ne vienintelis atvejis, kai dabartiniai valdantieji tarsi akli saviškių nuodėmėms. Dienraštis rašė apie skandalingąją Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrę Agnę Kudarauskienę. Paaiškėjo, kad ankstesnėje darbovietėje, Karaliaus Mindaugo mokymo centre ji sugebėjo dar ir fiktyviai mokytis, taip pat buvo įdarbinta papildomoms pareigoms, nors jų neatliko, tik pasiimdavo pinigus. Negana to, A. Kudarauskienė rinkdavo pinigus ir iš kitų darbuotojų ir perduodavo juos centro vadovei.

Atrodytų, kad, paaiškėjus tokiems karjeros vingiams, viceministrė tą pačią akimirką turėjo atsisveikinti su postu. Juk konservatoriai garsiai suokia, kad Vyriausybėje gali dirbti tik nepriekaištingos reputacijos žmonės. Tik atrodo, kad jie tokią nuostatą taiko tik oponentams. Taip ir šiuo atveju, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė mūru stojo už savo skandalingąją pavaldinę.

Ne gana to, įsižeidusi viceministrė net surašė raštą prokurorams, kaip žurnalistai drįso paviešinti ikiteisminio tyrimo medžiagą. Ir nė žodžio – kad tai netiesa. Tad fiktyviai studijavusi ir nelegaliai pinigus rinkusi A. Kudarauskienė dabar sėkmingai savo patirtį pritaiko, kuruodama profesinių mokyklų reformą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

TEISINGAI PARAŠYTA......KONCERVATORIAI NEKALTI NORS BAIGIA SVETIMTAUČIAM PRAKALTI LIETUVĄ...NE TIK LIETUVĄ BET IR TAUTĄ LIETUVOS..

ŠūdasSKLAIDA

Šudinas straipsnis.

ZINIASKLAIDA

Jei musu ziniaskliada taps bejege pries korupcija,jei zurnalistai bus persekiojami uz atvira nuomone, gyvensime kaip baltarusijoje. patys konservatoriai Kaune stebejosi is kur nuleista ta nauja ju 'vadove' Siugzdiniene, buvo labai nemaloniai nustebe. O dar tos izulios Svietimo ministerijos 'reformos'- daug negeru nuojautu, ir deja, faktu lenda. Ko gera, tai tai pinigai ir tik pinigai... Geda ir neskanu. Kaune tai tapo viesa paslaptis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS