Skrandžio pilnatvė | Diena.lt

SKRANDŽIO PILNATVĖ

Ilgoje šventinėje trasoje prasideda atkrintamosios. Dalis kris iki Naujųjų. Dalis – po. Nebūtinai dėl alkoholio. Medikai nuolat primena, kad nesėkmes atkrintamosiose sukelia traumos, kurias patiria skrandis.

Finalinės šventinio laikotarpio dienos skrandžiui sudėtingos. Ir ne tik jam – visai virškinimo organų bendruomenei.

Pasak medikų, atkrintamuoju periodu tūkstančiams skrandžių tenka suteikti skubią medicininę pagalba. Dėl to labai kenčia kasa. Mat teritorinės ligonių kasos yra liesos tarsi po adventinio pasninko. Tai pabrėžia ir sveikatos ministras, viešai papriekaištavęs, kad žmonės iš sveikatos sistemos reikalauja daugiau, nei už ją susimoka.

Bet pasisakyti tuo aktualiu klausimu galėtų ir pats skrandis. Jei mokėtų kalbėti. Tik kalbėti jis moka. Ir turi daug prašymų. Ir reikalavimų. Pavyzdžiui: aš nesu šiukšlių dėžė, todėl prašau su manimi elgtis pagarbiai ir atsakingai.

Mes patys gerai suprantame skrandžio kalbą, bet per šventinį atkrintamąjį laikotarpį jo pasisakymams nesame atidūs.

Išgirstame tik data, kai jis ima rėkti ar dejuoti, mat egzistuoja dramatiškas prieštaravimas – kai gerklė dainuoja (išlenkus burnelę kitą), skrandis dažniausiai dejuoja.

Ilgoje šventinėje trasoje prasideda atkrintamosios. Dalis kris iki Naujųjų. Dalis – po. Nebūtinai dėl alkoholio.

Negirdėti skrandžio – pavojinga. Dėl skrandžio negalavimų gali prapulti tikėjimas ateitimi. O ką jau kalbėti apie tikėjimą valdžia ir panašiai. Mat, kaip žinoma, sveikas žarnynas – sveika psichika. Net iki 95 proc. laimės hormono pagamina skrandžio giminaitis – žarnynas. Tačiau ką daryti, kai žarnyne – šventinė maišalynė? Laimės hormonas maišalynėje nesigamina. Dar prasčiau: bet kokia maišalynė išprovokuoja svarstymus, ar esame patenkinti savo gyvenimu, ar pakankamai nuveikėme, ar jaučiamės laimingi, ar mūsų vaikų gyvenimas tobulas ir taip toliau. Tada prisėlina vilkai cukrinių avinėlių kailiais – visokie saldumynai. Ir šventės tampa išbandymu, kai imi suprasti, ko verta skrandžio pilnatvė, kuri (dabar – moralas) matuojama ne kiekiu, bet susilaikymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai geras kalambūras tinkantis mūsų politikieriams

jie lyg žąsys mažomis galvomis ir dideliais skrandžiais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS