Austrija išsiunčia du Rusijos diplomatus | Diena.lt

AUSTRIJA IŠSIUNČIA DU RUSIJOS DIPLOMATUS

  • 0

Austrija išsiunčia du rusų diplomatus, trečiadienį pranešė austrų Užsienio reikalų ministerija, tvyrant įtampai dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, dėl kurios Vakarų šalių vyriausybės taiko Rusijai griežtas sankcijas.

Diplomatai elgėsi „nesuderinamai su savo diplomatiniu statusu“, nurodė ministerija, nepateikdama išsamesnės informacijos, ir pridūrė, kad jie turi išvykti iš šalies iki kovo 19 dienos.

Rusijos ambasada Vienoje pareiškė esanti pasipiktinusi Austrijos „grynai politiniu“ sprendimu ir pridūrė, kad jai „nebuvo pateikta nė menkiausių įrodymų“.

„Dėl ryžtingo Maskvos atsako negali būti jokių abejonių“, – sakoma įraše platformoje „Telegram“, kaltinant Vieną dėl „tolesnio dvišalių santykių blogėjimo“.

Prieš Maskvai įsiveržiant į Ukrainą, diplomatiniai išsiuntimai šioje neutralioje ES narėje, kuri palaikė glaudžius santykius su Rusija, buvo retas reiškinys.

2023 metų vasarį Austrija jau išsiuntė keturis Rusijos diplomatus, įskaitant du akredituotus Jungtinėse Tautose Vienoje.

Rusija ėmėsi atsakomųjų veiksmų ir išsiuntė keturis Austrijos diplomatus.

2022 metų balandį Austrija taip pat išsiuntė keturis Rusijos diplomatus, vykdydama koordinuotą ES reakciją pasirodžius įtarimams, kad Kyjivo priemiestyje Bučoje Rusijos kariai žudė Ukrainos civilius gyventojus.

Prieš tai, 2020 metų balandį, Austrija išsiuntė šnipinėjimu kaltinamą Rusijos diplomatą.

9 mln. gyventojų turinti šalis tradiciškai laikoma tiltu tarp Rytų ir Vakarų.

Gairės: Austrija, Rusijos diplomatai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS