Austrijos kancleris nenori priimti dar daugiau pabėgėlių iš Afganistano | Diena.lt

AUSTRIJOS KANCLERIS NENORI PRIIMTI DAR DAUGIAU PABĖGĖLIŲ IŠ AFGANISTANO

Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas nenori suteikti apsaugos dar didesniam skaičiui pabėgėlių iš Afganistano, nepaisydamas to, kad šalį perėmė Talibanas.

„Aš nemanau, kad turėtume priimti daugiau žmonių Austrijoje, greičiau atvirkščiai“, – sakė S. Kurzas interviu televizijos kanalui PULS 4, kuris bus transliuojamas vėliau sekmadienį.

Austrijoje jau gyvena daugiau nei 40 tūkst. afganų, t. y. antra pagal dydį afganų bendruomenė Europos Sąjungoje, palyginti su šalies gyventojų skaičiumi.

Jis nuosekliai atmetė galimybę priimti dar daugiau afganų. „Man būnant kancleriu, tokių dalykų nebus“, – sakė S. Kurzas. Jis taip pat nurodė, kad šios visuomenės grupės „integracija yra ypač sudėtinga“. „Priimti žmones, kurių vėliau neįmanoma integruoti, yra didžiulė mūsų, kaip šalies, problema“, – sakė S. Kurzas.

S. Kurzas neneigia, kad Talibanas yra žiaurus ir kad gyvenimo sąlygos Afganistane yra siaubingos. Todėl vyriausybės vadovas paprašė tarptautinės bendruomenės padaryti viską, kad pagerėtų padėtis krizės apimtoje šalyje.

Pasak jo, žmonės iš Afganistano turėtų gauti pagalbą kaimyninėse šalyse. Jis ypač išskyrė Turkmėnistaną ir Uzbekistaną, o ES, pasak jo, to regiono valstybes turėtų paremti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Pries

Iseidami anerikieciai paliko 300 000 gerai apginkluota afganu armija..Jie iskarto pasidave Talibams nors ju buvo zymiai daugiau . Pakele rankas ir bego paskui lektuvus ,baisu ...Nereikia ginti nei savo ideju,nei moteru ,nei vaiku ... Tai jei Europoje kiltu karas kokia is ju nauda ?Vel begs kur geriau... Tranai

o

kas tuos karus dare jei ne jav spec t czv su rokfelermosad .....

Kopustas.

Jeigu jie su savo tais Skarmalais ant galvų tai tegul tada Patriotiškai ir pasilieka savo Olose, kam čia jie reikalingi apsimuturavę Masgotėmis ant galvų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS