Dėl prieštaringo imigracijos įstatymo atsistatydino prancūzų sveikatos apsaugos ministras | Diena.lt

DĖL PRIEŠTARINGO IMIGRACIJOS ĮSTATYMO ATSISTATYDINO PRANCŪZŲ SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS

  • 1

Prancūzijos vyriausybės atstovas trečiadienį žiniasklaidai pranešė, kad sveikatos apsaugos ministras atsistatydino dėl prieštaringai vertinamo imigracijos įstatymo, kurį remia kraštutiniai dešinieji, ir paneigė, kad prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) kabinete kilo maištas.

Po pusantrų metų trukusių ginčų dėl vienos iš pagrindinių E. Macrono antrosios kadencijos reformų antradienį abeji parlamento rūmai pritarė prieštaringai vertinamam teisės aktui.

Įstatymo projektui pritarė ir triskart į prezidentus kandidatavusios Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadovaujamas „Nacionalinis susivienijimas“ (Rassemblement national, RN). Tokį žingsnį kai kurios žiniasklaidos priemonės pavadino „mirties bučiniu“.

Maždaug ketvirtadalis iš 251 įstatymų leidėjo, esančio E. Macrono stovykloje, balsavo prieš įstatymo projektą arba susilaikė, o keli kairiojo sparno ministrai pareiškė nepritariantys įstatymo projektui.

Vyriausybės atstovas spaudai Olivier Veranas (Olivjė Veranas) sakė, kad sveikatos apsaugos ministras Aurelienas Rousseau (Oreljanas Ruso) trečiadienio rytą nedalyvavo vyriausybės posėdyje ir jį laikinai pakeis jaunesnioji ministrė Agnes Firmin Le Bodo (Anjes Firmin Le Bodo).

Tačiau jis pridūrė: „Ministrų maišto nėra.“

Tikimasi, kad E. Macronas trečiadienį vakare interviu televizijai kalbės apie reformą, o ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) teigė, kad įstatymo priėmimas nesukėlė daugumos krizės.

Radijui „France Inter“ ji pripažino, kad kai kurios nuostatos tikriausiai prieštarauja konstitucijai, ir pridūrė, kad Konstitucinei tarybai jį išnagrinėjus, jis turės plėtotis.

„Norėjome priimti įstatymą dėl naudingų ir veiksmingų priemonių, kurių tikisi mūsų bendrapiliečiai, siekdami dviejų tikslų: greičiau ir veiksmingiau pašalinti tuos, kurie neturi teisės būti Prancūzijoje, ir geriau integruoti tuos, kuriuos nusprendėme priimti“, – sakė ji.

Imigracija Prancūzijoje, kaip ir kitose Europos šalyse, yra opus klausimas, kuris nuolat kursto diskusijas.

Europos Sąjungos valstybės narės ir Europos Parlamentas trečiadienį pasiekė susitarimą dėl bloko teisės aktų, reglamentuojančių procedūrų, susijusių su prieglobsčio prašytojais ir migrantais, tvarkymą, peržiūros, pranešė pareigūnai.

Pastaraisiais metais keliose ES šalyse, įskaitant Italiją, Švediją ir Nyderlandus, sustiprėjus nacionalistinėms prieš imigrantus nusiteikusioms partijoms, šis klausimas Europoje tapo dar aštresnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VILNIUS

Uždarykite sienas!!! Kiek dar jie turi žmonių nužudyti, išprievartauti ir vogti. Kiek jum reik dar rajonų su no go zone. Kiek reika sprogdinimų????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS