E. Macronas: imigracijos įstatymas – tai skydas, būtinas kovoje su nelegaliais migrantais | Diena.lt

E. MACRONAS: IMIGRACIJOS ĮSTATYMAS – TAI SKYDAS, BŪTINAS KOVOJE SU NELEGALIAIS MIGRANTAIS

  • 6

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) trečiadienį naująjį imigracijos įstatymą pavadino skydu, kuris leis Prancūzijai geriau kovoti su nelegalia imigracija ir palengvins legaliai atvykstančių žmonių integraciją.

„Tai skydas, kurio mums reikėjo“, – sakė E. Macronas apie įstatymą, dėl kurio atsistatydino sveikatos apsaugos ministras ir išsiskyrė partijos narių nuomonės.

„Kai valdote, turite atsakomybę“, – transliuotojui „France 5“ teigė E. Macronas.

E. Macronas taip pat pridūrė, kad vyriausybė turi laikytis įstatymo ir stengtis mažinti įtampą.

Po 18 mėnesių trukusių ginčų dėl vienos iš pagrindinių E. Macrono antrosios kadencijos reformų antradienį abu parlamento rūmai pritarė prieštaringai vertinamam teisės aktui.

Įstatymo projektui pritarė ir triskart į prezidentus kandidatavusios Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadovaujamas „Nacionalinis susivienijimas“ (Rassemblement national, RN). Tokį žingsnį kai kurios žiniasklaidos priemonės pavadino „mirties bučiniu“.

Anksčiau trečiadienį E. Macronas sakė, kad gerbia sveikatos apsaugos ministro Aurelieno Rousseau (Oreljano Ruso) sprendimą atsistatydinti.

„Taip pat jaučiu didelę pagarbą valdančiosios koalicijos deputatams, kurie balsavo už įstatymą, nors jiems ne visi jo aspektai patiko“, – sakė jis.

E. Macronas neigė, kad įstatymas artimas RN ideologijai.

Norint, kad kraštutiniai dešinieji nebūtų išrinkti į vyriausybę, „turime spręsti problemas, kuriomis jie maitinasi“, sakė E. Macronas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kas draudzia

juos apsukant grazinti atgal,amerikonai? jie gi valdo europa.

Tam anonistui anonimui

Tave irgi nemokamai Europa gydo.beviltiskai aisku,bet stengiasi.siaip ir klientas turi tureti noro pasveikti bet tamsta kiek suprantu retas egzempliorius ibufrofenas nepades.ivaryk paracetamolio ir vel ant bangos busi.kas per kausas...

Anonimui

Makronas tikrai skaito Kauno dieną? Gal rašykite jam asmeniškai jei norit pasiūlyti kokius romantiškus santykius tarp berniukų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS