J. Bidenas žada supurtyti dangų ir žemę, kad kuo greičiau būtų atstatytas tiltas Baltimorėje | Diena.lt

J. BIDENAS ŽADA SUPURTYTI DANGŲ IR ŽEMĘ, KAD KUO GREIČIAU BŪTŲ ATSTATYTAS TILTAS BALTIMORĖJE

  • 10

JAV prezidentas Joe Bidenas pažadėjo įkinkyti visas federalines tarnybas ir Kongresą, kad prie Baltimorės sugriautas tiltas kuo greičiau būtų atstatytas.

Per neįtikėtiną didelio krovininio laivo avariją nuverstas Frensio Kėjaus tiltas. Dabar į Baltimorės uostą neleidžiama įplaukti didiesiems krovininiams laivams. Gerokai sutriko ir eismas tarp kaimyninių valstijų, nes tiltu ėjo greitkelis, kuris jungė Vašingtoną ir Niujorką. Greitkelį vietiniai vadino „Beltway“.

Baltimorės gyventojai tikrai susirūpinę. Turint omenyje, kad beveik trijų kilometrų F. Kėjaus tiltas buvo statomas ne vienerius metus.

„Beltway“ kelerius metus neveiks, bet svarbiausia, ką jie privalo padaryti dabar – atidaryti laivybos kanalą, nes kitaip nukentės Baltimorė. Nukentės kruizinės linijos, vietos pramonė – traktorių gamykla, „Mercedes“ gamykla ir mūsų anglių eksportas“, – kalbėjo Baltimorės gyventojas Joe Diesel.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Antradienio naktį „Maersk“ kompanijos užfrachtuotam konteinerių laivui, dėl kol kas tiksliai nenustatytų priežasčių, pačiu blogiausiu momentu, kai jis ruošėsi plaukti po F. Kėjaus tiltu  – išsijungė variklis.

Laivo locmanas spėjo perspėti Baltimorės policiją ir tiltą uždarė, bet ant jo dirbo kelininkai. Šeši darbininkai paskendo ir jų palaikų tebeieškoma.

Baltimorės uostas – devintas pagal krovos apimtis visoje JAV. Todėl prezidentas J. Bidenas iškart pažadėjo paremti tilto atstatymą. 

„Nurodžiau savo komandai supurtyti dangų ir žemę, kad kuo greičiau būtų atidarytas uostas ir atstatytas tiltas. Mes ketiname dirbti ranka rankon, kad paremtume Merilandą ir duotume visko, ko jie prašo. Ketiname dirbti su savo partneriais Kongrese, kad valstija gautų reikiamą paramą. Stengsiuosi, kad Federalinė Vyriausybė padengtų visas šio tilto rekonstrukcijos išlaidas. Tikiuosi, kad Kongresas palaikys mano pastangas. Tam prireiks šiek tiek laiko“, – žadėjo J. Bidenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

manau bus taip

kaip su Vilniaus stadionu!

Nupurtys

nusimyzes. Kaip visada - ant "sajungininku",uz ju paciu pinigus.

tam > įdomu

ukrainiečio pasą turi ir ruskiai ir žydai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS