J. Stoltenbergas žada vieningą NATO atsaką, jei paaiškės sabotažas prieš „Balticconnector“ | Diena.lt

J. STOLTENBERGAS ŽADA VIENINGĄ NATO ATSAKĄ, JEI PAAIŠKĖS SABOTAŽAS PRIEŠ „BALTICCONNECTOR“

  • 8

Dujotiekio „Balticconnector“ ir ryšių kabelio tarp Suomijos ir Estijos pažeidimo aplinkybės toliau tiriamos, o jei paaiškės, kad tai – sabotažas, NATO atsakas bus ryžtingas ir vieningas, trečiadienį pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Vakar kalbėjausi su Suomijos prezidentu Sauli Niinisto (Sauliu Nyniste) ir Estijos ministre pirmininke Kaja Kallas (Kaja Kalas). Palaikome glaudžius ryšius, kad išsiaiškintume, kas įvyko ir kaip tai galėjo nutikti“, – sakė jis žurnalistams prieš NATO gynybos ministrų susitikimą Briuselyje.

„Jei bus įrodyta, kad tai tyčinis išpuolis prieš NATO svarbią infrastruktūrą, tai bus rimta problema, ir Aljansas reaguos vieningai ir ryžtingai“, – pridūrė jis.

Suomija antradienį pranešė, kad dujotiekiui „Balticconnector“ praėjusią savaitę padaryta žala yra galimai susijusi su išorės veiksniais bei tirianti, ar žala jam buvo padaryta tyčia ir kas tai padarė.

Tuo metu Norvegijos seismologijos institutas NORSAR antradienį pranešė, kad šeštadienio vakarą Baltijos jūroje tarp Suomijos ir Estijos prieš aptinkant dujotiekio nuotėkį užfiksavo tikėtiną sprogimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Nu ką, narsuoliai ? Is visos ryžtingos veiklos gavosi tik didelis pyyyrst, o Kinija net nepastebejo to NATO...

Klausimas

Kada bus sunaikintas pagrindinis pasaulio teroristas putleris ir jo gauja? Uzteks reiksti susirupinima.

push the button

Gal surenkit finalines razborkes, pasaulio valdantieji visai išėjo iš proto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS