JAV demokratai paminėjo antrąsias riaušių Kapitolijuje metines | Diena.lt

JAV DEMOKRATAI PAMINĖJO ANTRĄSIAS RIAUŠIŲ KAPITOLIJUJE METINES

  • 3

Demokratai penktadienį paminėjo antrąsias riaušių JAV Kapitolijuje metines ir kai kurie iš jų 2021 metais surengtą Kapitolijaus užpuolimą susiejo su vidaus kivirčais, kurie kilo tarp respublikonų ir paralyžiavo Atstovų Rūmus, kuriems vis nepavyksta išsirinkti savo naujo pirmininko.

Respublikonai, kurie žemuosiuose Kongreso rūmuose turi nedidelę daugumą, jau ketvirtą dieną vaidijasi dėl partijos vadovybės favorito Kevino McCarthy (Mevino Makarčio), kuriam vis nepavyksta užsitikrinti pirmininko posto, nors šiuo klausimu jau buvo balsuota rekordinius 11 kartų. Tačiau jo kaskart nepalaiko apie 20 kraštutinių pažiūrų partiečių.

Senato daugumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris) pareiškė, kad antrosios riaušių metinės respublikonus turėtų įspėti, kad ekstremizmas yra nepriimtinas.

Mažiausiai penki žmonės žuvo, kai Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) melagingų pareiškimų apie „pavogtus“ rinkimus paskatinta minia 2021 metų sausio 6 dieną siautėjo JAV demokratijos būstinėje, siekdama neleisti perduoti valdžios prezidentui Joe Bidenui (Džo Bidenui).

„Deja, absoliutus sąmyšis, kurį šią savaitę sukėlė Atstovų Rūmų respublikonai, tėra dar vienas pavyzdys, kaip jų partijos kraštutinių pažiūrų grupė, kuriai vadovauja rinkimų neigėjai, vis giliau gramzdina juos į chaosą ir jiems tampa neįmanoma valdyti“, – pridūrė Ch. Schumeris.

Jis kalbėjo tuo metu, kai J. Bidenas rengėsi per iškilmingą ceremoniją apdovanoti medaliais policijos pareigūnus, kurie gynė Kapitolijų.

Pasak buvusio Vašingtono policijos pareigūno Michaelo Fanone (Maiklo Fanonės), kuris po riaušių, per kurias jis buvo riaušininkų apsvaigintas elektrošoku ir sumuštas, ėmė atvirai kritikuoti D. Trumpą ir jo sąjungininkus Kongrese, krizė Atstovų Rūmuose parodė, kad respublikonai greičiausiai yra „susiskaldę, net nebevaldomi“.

„Mes jus šokiruosime“

„Jei respublikonai galiausiai sugebės susitarti dėl pirmininko, valdžios vairą Atstovų Rūmuose perims tie patys ... lyderiai, kurie skleidė buvusio prezidento Donaldo Trumpo melagienas apie 2020 metų rinkimus ir kurie nuosekliai menkino didelę grėsmę, kurią valstybei sukėlė 2021 metų sausio 6-ąją dėl jo surengtos riaušės“, – parašė M. Fanone straipsnyje, kuris buvo paskelbtas CNN portale.

Atstovų Rūmų demokratams susirinkus ant Kapitolijaus laiptų išklausyti savo lyderio Hakeemo Jeffrieso (Hakimo Džefriso) kalbos apie riaušes, Atstovų Rūmų pirmininko posto siekiantis K. McCarthy laukė dar vieno balsavimo dėl savo kandidatūros, tačiau manoma, kad ir šis balsavimas jam bus nesėkmingas.

Tiek daug balsavimo turų renkant žemųjų Kongreso rūmų pirmininką nebuvo surengta nuo pilietinio karo laikų.

Tuo tarpu K. McCarthy pareiškė, kad Atstovų Rūmų pirmininko rinkimai nebus atidėti, o tai reiškia, kad deputatų gali laukti ilgas darbo savaitgalis.

„Mes padarysime pažangą. Mes jus šokiruosime“, – pareiškė jis žurnalistams, penktadienį atvykęs į Kapitolijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ogi

patys sukele patys ir loja et neilgam baigiasi zydbankiu istekliai o jav zmones nedaleis kad juos globalistai /zydai/ uzvaldytu ===

Raketa

Ir ten kremliaus karliko gauja buvo ikisusi savo purvinus nagus... Laiku buvo suduota per dvokianti snuki.

riaušės parodė , jog JANKIŲ " demokratija" ne tik priešina

amerikiečius , bet ir skaldo jų GYVENIMO pamatus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS