Kremlius: V. Putinui skaudu dėl pamaskvyje surengto išpuolio, net jei to ir nesimato | Diena.lt

KREMLIUS: V. PUTINUI SKAUDU DĖL PAMASKVYJE SURENGTO IŠPUOLIO, NET JEI TO IR NESIMATO

Kremlius šeštadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui esą vis dar skaudu dėl praėjusią savaitę vienoje koncertų salėje pamaskvyje surengtų žudynių, net jei to ir nesimato.

Nors nuo išpuolio, per kurį ginkluoti asmenys įsiveržė į Maskvos pakraštyje esančią koncertų salę „Crocus City Hall“ ir pražudė 144 žmones, jau praėjo daugiau nei savaitė, V. Putinas dar nėra viešai susitikęs su išgyvenusiaisiais ir nėra apsilankęs išpuolio vietoje.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas vienam valstybinės televizijos žurnalistui sakė, kad V. Putinas su šia tragedija tvarkosi savaip. „Patikėkite – jei jo veide nematote ašarų, tai dar nereiškia, kad jam neskauda“, – tvirtino atstovas.

Kremlius šią savaitę neužsiminė, ar Rusijos vadovas planuoja aplankyti per išpuolį žuvusių žmonių artimuosius. Vietoj to saugumo agentūros nukreipė dėmesį į kaltininkus ir sulaikė keliolika įtariamųjų, įskaitant keturis spėjamus užpuolikus iš Tadžikistano. Džihadistai iš grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) po praėjusį penktadienį įvykdytos atakos kelis kartus pareiškė, kad būtent jie yra atsakingi už šį išpuolį.

Nors V. Putinas pripažino, kad žudynes surengė „radikalūs islamistai“, jis toliau tvirtina, kad su ataka kažkaip susijusi Ukraina. Tačiau jis tai pagrindžiančių įrodymų nepateikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Joris

Nelanko žudynių vietos, nes bijo, parazitas.Tokius pabaisas , kaip šis, kuris net savo vardo nevertas, sudegint ir vietas kur jis šliaužioja,ugnimi išdegint, kad nei pėdsako neliktų ant žemės.

Taigi

Rusai ir rusijanai, pirmiausia turėtumėte priminti putleriui, ką Sovietų Sąjunga – šalis, kurią jis taip gerbia – pasirašė 1975 metais. Pirmajame klausimų „krepšelyje“ buvo pagarba kitų šalių suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, ginčų sprendimas taikiai, be jėgos panaudojimo ar grasinimo ją panaudoti. Rusija pažeidė visa tai Ukrainos atveju. Namie ji sistemingai pažeidinėja pažadą gerbti žmogaus teises ir pagrindines laisves, „įskaitant minties, sąžinės, religijos ar įsitikinimų laisvę“...

Rašistui

Skauda ??? Žinojo kas įvyks , ir nieko nedarė !!! Tikėjosi apkaltins Ukrainą , ir burliokai keturiom bėks į frontą keršyt . Bet by... gąvosi !!! Niekas nenori dvėst dėl liliputo mažom akytėm . Hitlerio taktiką bando pakartot debilas . Bet laikai ne tie .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS