Studentų įkurtas kvartetas: gyvo garso muzika džiugina sergančius onkologinėmis ligomis | Diena.lt

STUDENTŲ ĮKURTAS KVARTETAS: GYVO GARSO MUZIKA DŽIUGINA SERGANČIUS ONKOLOGINĖMIS LIGOMIS

  • 0

Vienos Australijos ligoninės koridorius kartą per dvi savaites užpildo gyvos muzikos garsai – medicinos studentai styginių kvartetu mėgina bent kiek pradžiuginti onkologinius ligonius.

Atrodytų, kad vienos Australijos ligoninės koridoriuose muzika skamba per garsiakalbius, tačiau tiesa kitokia – muziką gyvai atlieka styginių kvartetas, o jį sudaro medicinos studentai.  

„Radome keletą žmonių, kurie grojo styginiais instrumentais, taigi norėjome kartu sukurti ansamblį, kad galėtume bendrauti bei groti ir tokiu būdu sugalvojome, kad su muzika galime nuveikti ką nors gero“, – apie idėjos sumanymą pasakojo medicinos studentė Amy Lee. 

Kartą per dvi savaites studentai koncertuoja onkologijos skyriuje. 

„Maniau, kad atsidūriau kažkur kitur. Tai – gyva muzika, nes visada galima atskirti gyvą garsą nuo to, kuris sklinda iš garsiakalbių“, – teigė pacientas Kevin Wayne Keating. 

„Muzika tikrai suteikia jiems džiaugsmo, bendruomeniškumo jausmą. Tai būdinga ne tik klausantiems, bet ir muziką grojantiems žmonėms“, – tikino ligoninės darbuotoja Laura Strange. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Grojimas kvartete, šalia įtempto tvarkaraščio, kuris apima paskaitas ir praktiką, gali būti iššūkis, tačiau studentai įsitikinę, kad dėl šių pacientų – verta aukotis. 

„Medicinoje, jei neskiri laiko savanorystei, visą laiką praleidi tik mokydamasis. Manau, kad savanorystė – puiki galimybė atiduoti dalį savęs“, – teigė medicinos studentas Ryo Takamizawa. 

Pacientai sako, kad muzika jiems – atokvėpis nuo slogių minčių. 

„Mano kūne vyksta įvairūs dalykai, kurie auga ir tikriausiai padarys man galą, tad kas gali būti geriau nei nuostabūs jaunų žmonių styginių kvarteto garsai“, – kalbėjo pacientas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS