Šimtai žmonių susirinko į naują protestą dėl Serbijos rinkimų rezultatų | Diena.lt

ŠIMTAI ŽMONIŲ SUSIRINKO Į NAUJĄ PROTESTĄ DĖL SERBIJOS RINKIMŲ REZULTATŲ

  • 1

Šimtai žmonių Serbijos sostinėje Belgrade antradienį surengė demonstraciją prieš įtariamą rinkimų rezultatų klastojimą.

Pagrindinė opozicijos stovykla buvo paraginusi protestuoti prieš savaitgalio rinkimų rezultatus, kuriuos aptemdė pranešimai apie tam tikrus pažeidimus.

Protestas įvyko kitą dieną po to, kai tūkstančiai žmonių susirinko prie Serbijos rinkimų komisijos, prezidentui Aleksandarui Vučičiui iškovojus triuškinamą pergalę parlamento ir vietos valdžios rinkimuose.

Antradienį susirinkusiųjų minia buvo mažesnė nei per ankstesnį protestą, o demonstrantai, tarp kurių buvo daug studentų, skandavo antivyriausybinius šūkius ir laikė prieš A. Vučičių nukreiptus plakatus.

„Šį vakarą esu čia, nes esu labai supykęs dėl rinkėjų klastojimo ne tik Belgrade, bet ir visoje Serbijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė 29 metų Marko Radičevičius.

Kviečiame visas opozicines partijas ir judėjimus, piliečius ir pilietinę visuomenę prisijungti prie mūsų.

Opozicijos lyderė Marinika Tepič nurodė, kad protestai bus tęsiami, ir teigė, kad norint daryti spaudimą vyriausybei reikės daugiau mitingų.

„Mes pagavome juos klastojant rinkėjų balsus ir negalime to priimti“, – sakė M. Tepič.

M. Tepič teigė, kad vienas protestuotojų reikalavimų yra opozicijos lyderius parodyti pagrindiniame valstybiniame transliuotojo kanale, kuris nerodė reportažų apie mitingus ir įtariamą sukčiavimą.

Anksčiau tą pačią dieną pagrindinė šalies opozicijos koalicija paragino viso politinio spektro žmones prisijungti prie demonstracijos.

„Kviečiame visas opozicines partijas ir judėjimus, piliečius ir pilietinę visuomenę prisijungti prie mūsų“, – spaudos konferencijoje Belgrade sakė judėjimo „Serbija prieš smurtą“ (SPN) lyderis Miroslavas Aleksičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

alis...

o kodėl ne tūkstančiai?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS