„Volkswagen“ ketina patenkinti „dyzelgeito“ byloje pateiktą ieškinį | Diena.lt

„VOLKSWAGEN“ KETINA PATENKINTI „DYZELGEITO“ BYLOJE PATEIKTĄ IEŠKINĮ

Automobilių gamybos milžinė „Volkswagen“ ketvirtadienį pranešė vesianti derybas dėl kolektyvinio ieškinio patenkinimo emisijų skandalo byloje, kurią iškėlė šimtai tūkstančių dyzelinius automobilius vairuojančių vokiečių.

„Volkswagen“ ir Vokietijos vartotojų organizacijų federacija (VZBV) pasiekė susitarimą pradėti derybas, susijusias su galimu pateikto ieškinio patenkinimu“, – teigiama bendrovės pranešime.

Tiek „Volkswagen“, tiek VZBV sakė, kad, kol „diskusijos yra ankstyvame etape ir dar nėra jokių garantijų“, jog ieškinys bus patenkintas, viliamasi rasti „klientui naudingą pragmatišką sprendimą“.

Apie 400 tūkst. dyzelinių automobilių savininkų pateikė bendrą ieškinį bendrovei „Volkswagen“, jai 2011-aisiais pripažinus kaltinimus klastojus emisijų duomenis.

„Volkswagen“ ir kiti bendrovės padaliniai įdiegė tam tikrus „išderinimo įtaisus“ į variklio kontrolės programinę įrangą, taip suklastodami emisijų duomenis – automobiliai laboratorijose atrodė mažiau taršūs nei realiomis vairavimo sąlygomis.

Šis vadinamasis „dyzelgeito“ skandalas bendrovei jau kainavo daugiau nei 30 mlrd. eurų. Didžioji šios sumos dalis buvo skirta baudų sumokėjimui, atpirkimo programoms ir kompensacijų išmokoms Jungtinėse Valstijose.

Nors būtent šiam krizės atvejui buvo sukurta nauja bylos rūšis, dėl lėto Vokietijos teismų proceso šalies dyzelinių automobilių vairuotojams net keletą metų teko laukti žinių apie galimas kompensacijas.

VZBV savo internetiniame puslapyje sakė, kad ieškinio patenkinimo siūlymas galios tik tokiu atveju, jei jam pritars 70 proc. ieškovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS