„Hamas“ perspėja, kad per Izraelio operaciją Rafoje gali nukentėti dešimtys tūkstančių žmonių | Diena.lt

„HAMAS“ PERSPĖJA, KAD PER IZRAELIO OPERACIJĄ RAFOJE GALI NUKENTĖTI DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ

„Hamas“ šeštadienį perspėjo, kad jei Izraelio kariuomenė puls Gazos Ruožo pietuose išsidėsčiusią Rafą, gali nukentėti „dešimtys tūkstančių“ žmonių.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu šią savaitę pareiškė, kad įsakė kariams pasirengti operacijai šiame mieste, kuriame gausu perkeltų palestiniečių, medžiojant asmenis, atsakingus už spalio 7-ąją Izraelio pietuose surengtus kruvinus išpuolius.

Šis pareiškimas sukėlė užsienio vyriausybių ir pagalbos teikimo agentūrų, besitvarkančių su Gazos Ruožą veikiančia humanitarine krize, susirūpinimą.

„Hamas“ pranešime nurodė, kad bet kokių karinių veiksmų padariniai būtų katastrofiški ir gali būti suskaičiuota „dešimtys tūkstančių žuvusių ir sužeistų“ žmonių, jei bus įsiveržta į Rafą.

Gazos Ruožą valdanti palestiniečių smogikų grupuotė pažymėjo, kad jei šis scenarijus išsipildys, ji atsakomybė bus priskirta „amerikiečių administracijai, tarptautinei bendruomenei ir Izraelio okupantams“.

Prie pietinės Gazos Ruožo sienos su Egiptu esanti Rafa yra tapusi paskutiniu prieglobsčiu civiliams, bėgantiems nuo negailestingos Izraelio bombardavimo kampanijos kitur Gazoje.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, šiame mieste šiuo metu glaudžiasi maždaug pusė iš 2,4 mln. Gazos Ruožo gyventojų. Daugelis jų miega lauke pastatytose palapinėse ir laikinose pastogėse; be to, didėja susirūpinimas dėl maisto, vaistų ir sanitarinių sąlygų stokos.

B. Netanyahu nurodė kariuomenės pareigūnams parengti Rafos „evakavimo“ ir mieste esančių „Hamas“ smogikų „sunaikinimo“ planus.

Liudininkai ankstų šeštadienį pranešė apie naujus smūgius Rafai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

taip

siem nuo viduramziu vampyram zmoniu ner jiems ta ju tarnai /gojai/ o jie setono tarnai o hitleris buvo tik ju paciu /svelnus/ experimentas o siandien jie atvere visa savo /pandoros skrynia/ atvyrai nes tai ju pabaiga =0

Anonimas

juk musulmonas su automatu , hamas , be jo jau žmogus ,taip kad naikint visus iš eilės reikia.

o

juk zydai tai vampyrai ir 1 nuo sio pranesimo sadistiskai pasikrauna velniai n... jahu kailyje '''''''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS