Iš kalėjimo sensacingai pasprukęs nusikaltėlis ant kojų sukėlė gausybę policininkų | Diena.lt

IŠ KALĖJIMO SENSACINGAI PASPRUKĘS NUSIKALTĖLIS ANT KOJŲ SUKĖLĖ GAUSYBĘ POLICININKŲ

  • 2

Po sensacingo pabėgimo iš kalėjimo sraigtasparniu gausios Prancūzijos policijos pajėgos pirmadienį toliau ieškojo pasprukusio Redoine'o Faido.

Toks pabėgimas nepriimtinas, pirmadienį radijo stočiai RTL pareiškė ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as. Tai, anot jo, kelia daug klausimų.

Teisingumo ministrė Nicolė Belloubet nurodė atlikti patikrinimą, kad būtų išaiškintos galimos saugumo klaidos Reau kalėjime, esančiame į pietryčius nuo Paryžiaus.

Nusikaltėlio ieško 2 900 pareigūnų. „Tvarkos sergėtojai visiškai mobilizuoti, kad būtų pamėginta šį asmenį vėl surasti“, - pabrėžė premjeras E. Philippe'as.

46-erių kalinys iš kalėjimo pabėgo sekmadienį. Trys ginkluoti jo bendrai prieš tai užgrobė sraigtasparnį ir nutupdė jį kalėjimo kieme. Pabėgimas tetruko kelias minutes, žmonės nenukentėjo.

Teisingumo ministrė stočiai „Europe 1“ sakė, kad prieš kelis mėnesius virš kalėjimo buvo pastebėti dronai. „Todėl mes manome, kad galbūt yra ryšys tarp šių dronų (...) ir šio pabėgimo“, - sakė ji. Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą.

Bėglys, žiniasklaidos pranešimais, keliskart buvo nuteistas kalinimo bausmėmis. Jis kartą iš kalėjimo paspruko jau 2013-aisiais. Tada jis įkaitais paėmė keturis prižiūrėtojus. Apeliacinis teismas balandį R. Faidui, kaip spėjamam planuoto apiplėšimo organizatoriui, skyrė 25 metus kalėti. Įtariamuosius policija susekė 2010-aisiais, dar prieš padarant nusikaltimą. Tada juos persekiojant žuvo policininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Hėnitė turbut begks su rusisku bteru

...

O kada Henytė pabėgimą planuoja?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS