Rusijos sraigtasparnį Ukrainai pagrobęs rusų lakūnas rastas negyvas | Diena.lt

RUSIJOS SRAIGTASPARNĮ UKRAINAI PAGROBĘS RUSŲ LAKŪNAS RASTAS NEGYVAS

  • 0

Rusijos pilotas Maksimas Kuzminovas, 2023 metų vasarą Rusijos armijos sraigtasparniu Mi-8 skridęs į Ukrainą, rastas negyvas Ispanijoje.

Šią informaciją UNIAN patvirtino Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato atstovas Andrejus Jusovas.

UP žvalgybos šaltiniai teigė, kad Mi-8 pilotas nusprendė nepasilikti Ukrainoje ir persikėlė į Ispaniją.

M. Kuzminovas buvo rastas nušautas, o netoliese rastas ir apdegęs automobilis, kuris galimai priklausė jo užpuolikams.

Operacija „Zylė“

2023 metų rugpjūtį Rusijos karinis sraigtasparnis Mi-8 nusileido vienoje iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių bazių. Tada Vyriausiasis žvalgybos direktoratas teigė, kad tai buvo daugiau nei šešis mėnesius trukusios specialios operacijos rezultatas.

Ukrainos žvalgyba į Ukrainą atviliojo pilotą Mi-8 AMTSh. Lėktuvas skrido tarp dviejų oro bazių ir gabeno dalis naikintuvams Su-27 ir Su-30SM. Kartu su pilotu buvo ir du įgulos nariai, kurie nežinojo, kur iš tikrųjų skrenda sraigtasparnis.

Vėliau tapo žinoma, kad operacija buvo pavadinta „Zyle“. Rusų sraigtasparnį į Charkivo sritį atskraidino pilotas M. Kuzminovas. Jis pažymėjo, kad jo apsisprendimą pereiti į Ukrainos pusę paskatino suvokimas apie tai, kas vyksta. Sprendimas pilotas priėmė 2022 metų gruodžio pabaigoje.

2023 metų spalį Rusijos propagandistai nufilmavo vaizdo įrašą apie M. Kuzminovą. Teigiama, kad pilotą buvo liepta pašalinti.

A. Danilovas pakomentavo Rusijos piloto nužudymą

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas „Ukrainskaja pravda“ kalbėjo, kad M. Kuzminovui buvo pasiūlyta likti Ukrainoje. Komentuodamas galimą rusų piloto nužudymą Ispanijoje, jis ragino palaukti oficialių Ispanijos teisėsaugos pareigūnų išvadų.

A. Danilovo teigimu, tokiose operacijose dalyvaujantys žmonės turi būti budrūs.

„Mūsų šalies pasiūlymas buvo, kad jis liktų Ukrainoje. Čia jis tikrai būtų apsaugotas“, – sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gairės: Maksimas Kuzminovas, rastas negyvas, Ispanija, Mi-8, pilotas, pagrobė sraigtasparnį Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS