V. Zalužnas patvirtino, kad Ukrainos oro pajėgos sunaikino du okupantų karinius lėktuvus | Diena.lt

V. ZALUŽNAS PATVIRTINO, KAD UKRAINOS ORO PAJĖGOS SUNAIKINO DU OKUPANTŲ KARINIUS LĖKTUVUS

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pirmadienį patvirtino, kad ukrainiečių karinės oro pajėgos virš Azovo jūros sunaikino du rusų karinius lėktuvus.

Azovo jūra yra tarp Rusijos ir Ukrainos. Maskva kontroliuoja visą jos pakrantę po to, kai 2014 metais įsiveržusi į Krymą ir jį aneksavusi, užgrobė didelius Ukrainos plotus.

„Ukrainos karinės oro pajėgos sunaikino priešo tolimojo radiolokacinio aptikimo lėktuvą A-50 ir priešo oro valdymo centrą Il-22“, – V. Zalužnas pranešė socialiniame tinkle „Telegram“.

„Esu dėkingas karinėms oro pajėgoms už puikiai suplanuotą ir įvykdytą operaciją Azovo jūros regione!“ – priduriama jo pranešime.

Ukrainos oro pajėgos atskirame pranešime taip pat pranešė apie sėkmingą misiją prieš Maskvos pajėgas.

Anksčiau Ukrainos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais, pranešė, kad virš Azovo jūros buvo numušti rusų orlaiviai A-50 ir Il-22. Pasak leidinių, A-50 buvo sunaikintas, o Il-22 – apgadintas.

Maskva šių Kyjivo pranešimų nekomentavo.

Tuo metu Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigė neturįs jokios informacijos apie numuštus orlaivius ir nukreipė visus klausimus į Gynybos ministeriją.

Gairės: karas Ukrainoje, Valerijus Zalužnas, Oro pajėgos, sunaikino du karinius lėktuvus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS