Lietuvoje – lengvosios atletikos žvaigždynas | Diena.lt

LIETUVOJE – LENGVOSIOS ATLETIKOS ŽVAIGŽDYNAS

  • 0

Geriausi Europos metų lengvaatlečiai bus įvardyti ir pagerbti Lietuvoje. Deja, šiemet tarp nominantų mūsų šalies atstovų nėra.

Europos lengvosios atletikos asociacija („European Athletics“) savo kongresui-konvencijai ir tradiciniam renginiui „Golden Tracks“ vėl pasirinko Vilnių.

Pastarąjį kartą Senojo kontinento lengvosios atletikos žvaigždės, treneriai ir vadovai mūsų šalies sostinėje buvo susirinkę 2017-aisiais.

2023-iųjų geriausiais Europos lengvaatlečiais pretenduoja tapti švedas Armandas Duplantis (šuoliai su kartimi), norvegas Jakobas Ingebrigtsenas (bėgimas), graikas Miltiadis Tentoglou (šuoliai į tolį) ir olandė Femkė Bol (bėgimas), ukrainietė Jaroslava Magučich (šuoliai į aukštį) ir ispanė Maria Perez (sportinis ėjimas).

Pernai Taline laurus pelnė F. Bol, A. Duplantis ir J. Ingebrigtsenas.

„European Athletics“ savo tradiciniam renginiui „Golden Tracks“ vėl pasirinko Vilnių.

Nominantai į „Kylančios žvaigždės“ titulą – 18-metis italas Mattia Furlani (šuoliai į tolį), 21 metų norvegas Havardas Bentdalis Ingvaldsenas (bėgimas), 18-metis olandas Nielsas Larosas (bėgimas) ir 21 metų airė Rhasidat Adeleke (bėgimas), 19-metė latvė Agatė Caune (bėgimas) ir 18-metė serbė Angelina Topič (šuoliai į aukštį).

2022 m. „Kylančios žvaigždės“ prizai buvo įteikti disko metikui Mykolui Aleknai ir ieties metikei Elinai Tzengko (Graikija).

„Golden Tracks“ rinkimuose dalyvavo lengvosios atletikos sirgaliai (jų balsai sudarė 25 proc. galutinio rezultato), žiniasklaidos atstovai (25 proc.), ekspertai (25 proc.) ir nacionalinės lengvosios atletikos federacijos (25 proc.).

Apdovanojimų ceremonija numatyta spalio 21-ąją.

2005 m. Europos metų lengvaatlečiu buvo išrinktas legendinis Lietuvos disko metikas Virgilijus Alekna.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS