Karjeros pabaigą paskelbusi olimpietė ruošiasi naujiems iššūkiams: bėgimas man – gyvenimo būdas | Diena.lt

KARJEROS PABAIGĄ PASKELBUSI OLIMPIETĖ RUOŠIASI NAUJIEMS IŠŠŪKIAMS: BĖGIMAS MAN – GYVENIMO BŪDAS

  • 0

„Bėgimas man – gyvenimo būdas. Tai tapo tokiu giliu įpročiu, kad jaučiu emocinį skausmą, jei nepabėgioju“, – sakė olimpietė Eglė Balčiūnaitė, dalyvausianti Kauno maratone.

Nori išbandyti save

Prieš metus apie karjeros pabaigą paskelbusi lengvaatletė ruošiasi naujam iššūkiui: svarbiausias savo pergales 800 m distancijoje pasiekusi šiaulietė ateityje ruošiasi pirmajam asmeniniam maratonui, tačiau svarbiu jėgų pasitikrinimu jai taps balandžio 28-ąją vyksiantis Kauno „Akropolio“ maratonas, kuriame sportininkė ketina įveikti 21,098 km pusmaratonį.

„Pagalvojau, kad būtų įdomu save realizuoti bėgant maratoną. Tai labiau galimybių išbandymas, – teigė E. Balčiūnaitė. – Anksčiau per savaitę nubėgdavau 40–50 km, šiuo metu – kur kas daugiau. Seniau 17 km bėgdavau rūgščiu veidu, bet adaptacija pavyko visai neblogai. Dabar ramiai galiu nubėgti ir 20 km.“

Per profesionalės karjerą E. Balčiūnaitė gerino Lietuvos uždarų patalpų 400 m ir 800 m bėgimo rekordus, startavo 2008 m. olimpinių žaidynių, 2017 m. pasaulio ir 2018 m. Europos čempionatų pusfinaliuose. Įvairiose rungtyse Lietuvos čempionės titulą ji iškovojo net 21 kartą.

Aukštų tikslų nekelia

Vidutinių nuotolių bėgikė sužibėjo ir 2017-ųjų Vilniaus maratone: be specifinio pasiruošimo pusmaratonį ji įveikė per 1 val. 24 min. 58 sek. ir iškovojo ketvirtą vietą.

„Tada sezoną baigiau gana anksti, tad norėjau prisijungti prie Rimanto Kaukėno paramos fondo iniciatyvos“, – prisiminė bėgikė.

Anksčiau per savaitę nubėgdavau 40–50 km, šiuo metu – kur kas daugiau.

Kaune nubėgti „Hollister“ pusmaratonį nusiteikusi E. Balčiūnaitė ambicingų tikslų sau nekelia. Tai atspirties taškas prieš būsimus startus.

„Esu nubėgusi ne vieną pusmaratonį treniruočių ritmu. Šiuo metu – pereinamasis laikotarpis, be to, nebeturiu tokių sąlygų, kokias turėdavau anksčiau, kai viskas buvo skiriama sportui, o dabar yra ir kitų veiklų, darbas. Tad šis pusmaratonis leis pamatyti, kurioje vietoje esu po daugiau kaip metų treniravimosi. Bėgu daug lėčiau nei anksčiau, ilgiau ir daugiau. Nėra ką lyginti su tuo, kas buvo anksčiau“, – kalbėjo E. Balčiūnaitė.

Pratinasi prie krūvių

Sugrįžti į varžybas būtent Kauno „Akropolio“ maratone bėgikę paskatino tai, kad ši trasa – viena lygiausių ir greičiausių pasaulyje.

„World Athletics“ reikalavimus atitinkančioje trasoje netgi galima vykdyti normatyvus į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Apie normatyvus negalvoju, norisi apskritai save pripratinti prie tokių krūvių. Bėgioju savo malonumui, tai mano hobis, dėl jo jaučiuosi geriau. Nežinau, ar jau šiemet bėgsiu visą maratoną, nes organizmą reikia pripratinti prie tokių krūvių. Tikiu, kad galėčiau nubėgti, bet kokie būtų padariniai? Užtrukčiau atsigauti“, – įspūdingų rezultatų nepuolė žadėti E. Balčiūnaitė.

Balandžio 28-ąją bėgimo entuziastai kviečiami išbandyti jėgas Kauno „Akropolio“ maratone, „Hollister“ pusmaratonyje, „Forvia“ 10 km, SDG 5 km, „Lietuvos kredito unijos“ 1,5 km ir vaikų „Activus“ 400 m distancijose.

Pusmaratonį bėgsianti ir maratonui besiruošianti E. Balčiūnaitė neatmeta galimybės ateityje startuoti ir ilgesnių nuotolių bėgimuose.

„Anksčiau varžybos nuo starto iki finišo trukdavo dvi minutes, dabar – daugiau kaip dvi valandas. Man patinka iššūkiai, nesakau ne ultrabėgimams, bet nežinau, kas turėtų atsitikti, kad jiems ryžčiausi. Dar daug ką reikia sužinoti“, – sakė patyrusi lengvaatletė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS