Kovos rikiuotėse greta veteranų – šešiolikmečiai | Diena.lt

KOVOS RIKIUOTĖSE GRETA VETERANŲ – ŠEŠIOLIKMEČIAI

Šiandien rungtynėmis Kaune, Šilutėje, Šakiuose, Joniškyje, Vilkaviškyje ir Jurbarke startuos jubiliejinis – 20-asis – Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas. Čempiono titulą gins Kauno „Žalgiris-2“.

Veteranai – kovos rikiuotėse

Pirmo turo mačą jaunieji žalgiriečiai žais savo aikštėje su principiniais varžovais – Vilniaus „Ryto-2“ krepšininkais.

Praeitą sezoną bronzą iškovojusi „Telšių“ komanda svečiuose išmėgins jėgas su „Šilute“, o NKL debiutantas „Jurbarkas-Karys“ namuose – su Kauno rajono „Atletu“.

Jurbarkiečių gretose – ne vien vyriausias NKL žaidėjas 44-erių Mindaugas Lukauskis, bet ir solidžią patirtį šalies ir užsienio klubuose sukaupę 41-ų Tomas Delininkaitis, 40-metis Valdas Vasylius, dvylika sezonų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipoms atstovavęs 41-ų Vytautas Šarakauskas.

Kitų NKL ekipų paraiškose taip pat yra šilto ir šalto mačiusių krepšininkų – 40-metis Gytis Sirutavičius („Atletas“), 38-erių Justas Sinica (Vilniaus „Stekas“), Egidijus Dimša (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), Mantas Ruikis („Kretinga“) ir Laurynas Mikalauskas (Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“), 37-erių Marius Runkauskas (Palangos „Olimpas“) ir Mindaugas Stašys („Kretinga“).

„Ryto-2“ komandoje – tik vienas žaidėjas, vyresnis nei 20 metų, „Žalgirio-2“ – trys, o dauguma – 17-mečiai, 18-mečiai, 19-mečiai.

Jauniausi – 16-mečiai Mantas Gezevičius („Rytas-2“), Matas Gratkauskas („Šilutė“), Tautvydas Rudys („Kretinga“), Dovydas Buika ir Nedas Raupelis (abu – „Žalgiris-2“).

Plieninis: 44-erių M. Lukauskis tęsia žaidėjo karjerą – šis sezonas jam bus 28-asis. / „Jurbarko-Kario“ nuotr.

Tikslas – LKL

NKL čempionate dalyvaus iš viso keturiolika komandų. Anot lygos prezidento Šarūno Kliokio, ateityje jų galėtų būti šešiolika.

„Alytaus ir Prienų krepšininkai tikrai galėtų papildyti mūsų varžybas“, – sakė Š. Kliokys ir pabrėžė, kad pagrindinis NKL siekis – labiau komercializuoti lygą, kelti klubų profesionalumo kartelę, į komandas integruoti kuo daugiau vietos žaidėjų, o varomasis variklis ir pagrindinis tikslas turėtų būti žaisti aukštesnėje lygoje – LKL.

„Norime turėti tris keturis klubus, kurie atitiktų visus LKL reikalavimus“, – teigė NKL prezidentas.

Praeitą sezoną iš NKL į LKL įžengė vicečempionas Mažeikių klubas, nes pagal LKL nuostatus dublerių komandos (šiuo atveju „Žalgiris-2“) negali žaisti aukščiausioje lygoje, jeigu joje yra pagrindinė ekipa.

Pabaigtuvės – pavasarį

Sužaidusios reguliariojo sezono dviejų ratų rungtynes, NKL komandos pagal užimtas vietas pasidalys į dvi grupes po septynias.

Į atkrintamąsias varžybas pateks 1–12 pozicijas užėmusios ekipos. 14 vietoje likęs klubas iškris į Regionų krepšinio lygą (RKL).

Bilietus į ketvirtfinalį iškart gaus 1–4 vietas užėmusios komandos, 5–12 pozicijas iškovojusios ekipos žais aštuntfinalio mačus (iki dviejų pergalių). Ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo mačai vyks iki trijų pergalių.

NKL kol kas trims sezonams atsisakė finalo ketverto turnyro. Pasak Š. Kliokio, tokiu būdu reguliariosios ir atkrintamosios varžybos tampa dar svarbesnės, be to, jomis labiau domisi sirgaliai.

Planuojama, kad kovos dėl NKL medalių vyks 2024-ųjų balandį.

GALERIJA

  • Kovos rikiuotėse greta veteranų – šešiolikmečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS