COVID-19 Raseiniuose: situacija gerėja, vaistinėse gyventojai ieško vitamino C | Diena.lt

COVID-19 RASEINIUOSE: SITUACIJA GERĖJA, VAISTINĖSE GYVENTOJAI IEŠKO VITAMINO C

  • 1

Raseiniuose po truputėlį mažėja nustatytų koronaviruso atvejų skaičius. „Eurovaistinės“ vaistininkai sako pastebintys, kad gyventojai pradėjo labiau rūpintis imunitetu ir gausiau įsigyja įvairių vitaminų ir antioksidantų.

Raseiniuose dirbanti vaistininkė Nerilė Kaubrienė pasakoja, kad situacija mieste stabilizuojasi, visuomenė sąmoninga ir ypač saugosi. Mieste viešumoje labai nedaug gyventojų, į vaistines užsukama esant būtinybei.

„Mieste gyvenimas beveik sustojo. Gyventojai užsuka į parduotuvę ar vaistinę tik esant būtinybei. Mes patys pastebime, kad tie, kas atvyksta į „Eurovaistinę“, įsigyja sveikatai reikalingų priemonių ilgesniam laikui. Garbingo amžiaus žmonės vaistų įsigyja ir trims mėnesiams į priekį“, – pasakoja „Eurovaistinės“ vaistininkė.

Pasak jos, mažėja ir naujai patvirtintų viruso atvejų. Nuotoliniu būdu dirba mokyklos ir darželiai. Miestas tuščias.

„Gyventojų sąmoningumą gera matyti. Visi miestelio gyventojai laikosi higienos reikalavimų, Raseiniuose nekyla klausimų, ar dėvėti kaukę, ar ne, čia su jomis visi tiek viduje, tiek lauke. Mes vaistinėje pastebime, kad populiarėja vitaminas C. Klientų pirkinių krepšeliuose jis atsiduria dažniau – lyginant su praėjusių metų rudeniu šiemet Raseiniuose įsigyta 33 proc. daugiau vitamino C“, – pasakoja vaistininkė.

N. Kaubrienė primena, kad saugantis koronaviruso svarbu skirti dėmesio savo imuninei sistemai, valgyti visavertį maistą, būti fiziškai aktyviems, taip pat laikyti tinkamos rankų higienos, dėvėti veidą dengiančias apsaugos priemones.

„Aš ir pati, kaip ir kiekvieną rudenį jau pradėjau vartoti maisto papildus vengiu viešų renginių ir dar dažniau nei įprasta plaunu rankas bei dirbu ne tik su medicinine kauke, bet ir pirštinėmis. Jas dėvėti rekomenduoju ir miesto gyventojams“, – sako Raseiniuose dirbanti vaistininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sperma

Valio Raseiniai pasveiko.aciu verygai ir lingienei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS